Responsive Menu
Add more content here...


HC Zalău a învins o semifinalistă din Cupa EHF! GALERIE FOTO și VIDEO

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 1,3K views
A+A-
Reset

Într-o partidă restantă din etapa a XVIII-a, gruparea antrenată de Gheorghe Tadici a reușit o victorie extrem de importantă cu ocupanta locului secund – SCM Craiova, formația care în acest an nu a pierdut niciun joc în campionat până la partida de miercuri, de sub Meseș


HC Zalău și  SCM Craiova au fost aproape să se întâlnească în această primăvară și în semifinalele Cupei EHF, însă doar formația olteană a trecut de faza sferturilor, în timp ce zălăuancele au ratat calificarea în manșa retur cu Kastamonu.

Dacă în semifinalele competiției europene nu a mai fost posibil o confruntare între Zalău și Craiova, aceasta a avut loc în campionat, într-o partidă restantă din etapa a XVIII-a.

Până la meciul de la Zalău, SCM Craiova era singura echipă neînvinsă în acest an în Liga Națională și părea favorită înaintea confruntării, însă pentru acest meci, antrenorul Bogdan Burcea nu a putut conta pe două jucătoare importante, Valentina Ardean Elisei și Cristina Florianu.

Cu toate acestea, oltencele au fost un adversar greu pentru HC Zalău, mai ales în prima repriză, când jocul a fost foarte echilibrat. Gazdele au avut avantaj fragil în debut, iar în minutul 8 au condus pentru prima dată la două goluri, 5 – 3, după reușita Roxanei Rob.  Prin reușitele lui Ana Maria Ticu, Craiova a egalat, 5 – 5 în minutul 12, iar jocul a devenit și mai strâns.

Nici în acest meci, Ana Maria Dragut nu a fost în cea mai bună formă și a ratat câteva situații bune, iar Tadici a și trimis-o pe banca de rezerve din minutul 23. Pe tabelă scorul a fost strâns, iar gazdele au mai avut avantaj de două goluri, 9 – 7 în minutul 17 și 10 – 8 în minutul 20, însă la vestiare, HC Zalău a intrat cu un avantaj minim, 13 – 12.

La reluare, formația antrenată de Gheorghe Tadici a început să joace mai bine, însă nici Craiova nu a cedat inițiativa deși s-a văzut că prin absența celor două jucătoare importante, jocul oltencelor a avut de suferit.

În primele 15 minute din actul secund, sălăjencele au condus doar cu un avantaj fragil, iar pentru prima dată în acest joc s-au dus la trei goluri, în minutul 51, prin reușita Larisei Tamaș. Scorul a devenit 22 – 19, iar din acel moment HC Zalău a părut sigură că nu mai poate scăpa victoria. În poartă, Paula Vișan a avut din nou câteva parade bune, iar în atac, zălăuancele au marcat goluri importante în momentele ”cheie”. De cealaltă parte, Craiova a părut resemnată că nu mai poate revenit și diferența de pe tabelă a crescut la cinci goluri, 26 – 21 după un 7 m transformat de Dana Abed Kader.

În final, HC Zalău s-a impus la o diferență de cinci goluri, 27 – 22, iar prin această victorie, gruparea sălăjeană a urcat pe locul 6, dar mai are de jucat o restanță și cu HCM Rm. Vâlcea, care încă nu a fost programată. Până atunci, HC Zalău are un meci greu miercurea viitoare în etapa a XXI-a, în deplasare la CSM Slatina, formație care a făcut mai multe surprize în acest retur.

 

HC Zalău – SCM Craiova 27 – 22 (13 – 12)!

HC Zalău: Paula Vişan, Raluca Kelemen – Larisa Tamaş (8), Roxana Rob (7), Andrada Trif (5), Ana Maria Dragut (3), Dana Abed-Kader (2), Claudia Constantinescu (1), Raluca Irimia (1), Diana Nichitean, Cristiana Nica, Valentina Panici, Sabrina Lazea,  Andreea Stîngă şi Ana Ciolan. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund :Elena Tadici

SCM Craiova: Yuliya Dumanska, Cristina Lung – Ana Maria Ţicu (10), Zeljka Nikolic (3), Kikovac Bobana (3), Andreea Rădoi (2), Jelena Trifunovic (1), Carmen Şelaru (1), Andreea Pricopi (1), Nicoleta Tudor (1), Teodora Popescu, Florentina Stanciu, Alexandra Colac şi Patricia Vizitiu. Antrenori: Bogdan Burcea (principal) şi Dumitru Berbece (secund)

You may also like

Leave a Comment