HC Zalău învinge Minaur Baia Mare şi părăseşte “zona minată”

by Călin ONICAŞ
0 comment 959 views
A+A-
Reset

Într-un joc din ultima etapă a Ligii Florilor, ce a avut loc în această după-amiază la poalele Meseşului, HC Zalău a trecut de formaţia maramureşeană, urcând astfel în clasament pe locul 12

Tânăra echipă a Zalăului a luat o mare gură de oxigen în meciul disputat duminică seara în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” în compania formaţiei Minaur Baia Mare.

Clasată pe penultimul loc în clasamentul din Liga Naţională, HC Zalău avea mare nevoie de cele trei puncte, în lupta pentru evitarea retrogradării. La primul meci oficial din Noul An disputat la Zalău, iubitorii sportului pe semicerc au umplut tribunele, astfel că atmosfera a fost una specială, iar la acest lucru au contribuit mai ales cele două galerii.

Şi pe teren, cele două echipe au încercat să se ridice la nivelul dorit. E adevărat, au fost multe momente în care s-a greşit de ambele părţi, dar ambiţia sacrificiul au fost litere de lege.

Prima repriză, cu multe răsturnări de scor

Balul a fost deschis de angoleza Magda Cazanga, după care amfitrioanele au înscris de trei ori consecutiv, scorul fiind 3 – 1 în minutul 5. Maramureşencele au egalat, ba chiar au intrat din nou în avantaj, după golul realizat de Aleksandra Vukajlovic. Africanca Cazanga a înscris pentru 4 – 6 şi oaspetele începeau să viseze frumos.

Echipa Zalăului şi-a revenit la timp şi a avut cinci minute perfecte, în care a avut o serie de patru goluri consecutive! Ioana Bălăceanu avea să înscrie pentru 8 – 6, în minutul 15.

Adversara a egalat, dar tot sălăjencele au condus ostilităţile, având 11 – 8 (min. 18), 12 – 10 (min. 20) sau 13 – 11 (min. 23). Minaur a revenit şi, prin reuşita internaţionalei Ana Maria Tănăsie, a intrat din nou în avantaj – scor 13 – 14, în minutul 27.

Finalul de repriză a fost unul de foc la ambele porţi, astfel că – în ultimele 90 de secunde s-au înscris nu mai puţin de patru goluri! Repriza s-a terminat la egalitate.

Tatyana Prycop se lipeşte la gol!

După revenirea de la vestiare, Tatyana Prycop a adus din nou Zalăul în avantaj, dar echipa din Baia Mare a pus stăpânire pe joc aflându-se în avantaj pe tabelă până în minutul 42. Sârboaica Emilija Lazic a reuşit egalarea la 22, pentru ca tunisianca Aya Ben Abdalahh să ducă din nou Zalăul în avantaj (scor 23 – 22).

Tănăsie a egalat de la 7m, după care a urmat o serie de bâlbe de ambele părţi. Astfel, timp de aproape 8 minute s-a înscris un singur gol (Roberta Stamin)! În minutul 53, Emilija Lazic a marcat pentru 25 – 23 şi Zalăul s-a distanţat decisiv, diferenţa de scor ajungând şi la 5 goluri – 30 – 25, în minutul 60, după golul ucraineancei Adriyana Naumenko! “Balul” a fost închis de muntenegreanca Dijana Ujkic, dar a fost mult prea pţin pentru formaţia din Baia Mare.

“Stranierele” Zalăului duc greul

HC Zalău s-a impus până la urmă pe merit şi, prin acest succes, sălăjencele au părăsit locurile ce duc direct în liga secundă. Victoria cu Minaur după Zalăul pe locul 12, cu 11 puncte.

Aceasta, înaintea meciului de gală ce va avea loc miercuri la Zalău, atunci când campioana României – CSM Bucureşti – poposeşte la poalele Meseşului.

Până atunci, însă, trebuie să ne bucurăm de al treilea succes al campionatului şi se remarcăm prestaţia bună a portăriţei Viorica Ţăgean şi a jucătoarelor Emilija Lazic, Tatyana Prycop, Aya Ben Abdalahh şi Adriyana Naumenko. Altfel spus, stranierele din lotul grupării conduse de Gheorghe Tadici.

HC Zalău – Minaur Baia Mare 30 – 26 (16 – 16)

HC Zalău: Viorica Ţăgean, Alexandra Popescu, Sara Rus – Tatyana Prycop (9 goluri – 5 din 7m), Emilija Lazic (8), Aya Ben Abdalahh (5), Adriyana Naumenko (4), Roberta Stamin (2), Florentina Moisin (1), Ioana Bălăceanu (1), Daniela Necula, Alexia Gherghe, Ioana Danilescu, Andreea Mărginean, Andreea Serencu şi Toth Krisztina. Antrenor: Gheorghe Tadici

Minaur: Cristina Mihiş, Amra Pandzic – Magda-Alfredo Cazanga (5), Katarina Pavlovic (4), Ana Maria Tănăsie (4 – 2 din 7m), Luciana Popescu (3), Alba Santome (3), Sanja Vujovic (2), Aleksandra Vukajlovic (2), Dijana Ujkic (1), Andreea Ţîrle (1), Amelia Lundback (1), Andreea Ianaşi, Maria Gomes Da Costa, Denisa Romaniuc şi Oana Borş. Antrenor: Andrei Popescu

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean, care săptămâna viitoare va apărea joi, 25 ianuarie.

You may also like

Leave a Comment