HC Zalău înfruntă o sfert-finalistă de cupă europeană

Gruparea sălăjeană va fi din nou în faţa propriilor suporteri pentru confruntarea de miercuri, cu Dunărea Brăila. Elevele lui Gheorghe Tadici au de înfruntat o grupare de talie europeană, care recent a învins la scor vicecampioana Germaniei şi s-a calificat în sferturile European Handball League. Dunărea o duce bine şi în campionat, având cinci victorii consecutive, ocupând poziţia a patra, la cinci puncte de podium

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 1.2K views
A+A-
Reset

Miercuri, ora 16.00, Sala Sporturilor ”Gheorghe Tadici”: HC Zalău – Dunărea Brăila

HC Zalău este în continuare în lupta pentru evitarea retrogradării, iar calculele pentru evitarea locului 13 sau a poziţiilor de baraj încă sunt departe de a fi desluşite. Este abia etapa a III-a din retur, astfel că pentru a-şi atinge ţelul, formaţia antrenată de Gheorghe Tadici mai are de tras din greu.

Pentru tânăra echipă a Zalăului urmează o perioadă dificilă, atât din punct de vedere al programului încărcat cât şi a adversarilor pe care urmează să îi întâlnească.

De Ziua îndrăgostiţilor, HC Zalău va fi în faţa propriilor suporteri pentru un meci cu un adversar puternic din Liga Florilor. Miercuri, 14 februarie, sălăjencele se duelează cu Dunărea Brăila, o formaţie de talie europeană, care reprezintă România în European Handball League. Şi nu o face oricum, deoarece în urmă cu câteva zile, formaţia din Brăila s-a impus în faţa vicecampioanei Germaniei –Thuringer şi a ajuns în sferturile competiţiei.

Aşadar, HC Zalău are în faţă o formaţie din Top 8 a celei de-a doua competiţii europene. Dunărea Brăila vine sub Meseş cu moral bun după ce a câştigat ultimul meci din grupele EHF, cu 33 – 23 în faţa celor de la Thuringer.

Şi în campionat, gruparea antrenată de danezul Jan Leslie Lund o duce foarte bine, având cinci victorii consecutive. Dunărea Brăila ocupă locul 4 în Liga Florilor şi se află la 5 puncte de podium, însă distanţa se poate reduce considerabil în cazul unei victorii la Zalău.

Dunărea Brăila are prima şansă în confruntarea de miercuri. Lotul de care dispune aproape că nu mai are nevoie de nici o prezentare. În componenţa echipei se regăsesc jucătoare din Rusia, Brazilia, Croaţia, Germania, Angola, Serbia, Spania şi câteva handbaliste cu experienţă din România.

Trusova, Araujo, Quintino, Jezic, Schmelzer, De Souza, Kanaval, Liscevic, Francielle da Rocha, Lavko şi Gonzales sunt străinele cu experienţă din lotul Brăilei, în timp ce Udriştioiu, Şerban, Severin, Teodorescu sau Safta sunt handbalistele românce care au în spate sezoane bune în Liga Florilor şi chiar în cupele europene.

Chiar şi în faţa unei astfel de echipe, HC Zalău promite să intre pe teren cu dorinţa de a face un meci bun şi a obţine un rezultat pe măsură.

Sălăjencele sunt pe locul 13, primul desupra liniei retrogradării, dar vor rămâne aici indiferent de rezultatul partidei de miercuri, deoarece în această etapă Dacia Mioveni a pierdut în deplasarea de la Cisnădie.

Partida dintre HC Zalău şi Dunărea Brăila are loc miercuri, de la ora 16.00. Biletele pentru acest joc se pot achiziţiona marţi, între orele 15.00 – 17.00 şi miercuri începând cu ora 16.00, la casieria sălii sporturilor. Preţul unui bilet este 10 lei.

De Ziua îndrăgostiţilor, reîntâlnire cu Paula Teodorescu

Partida de miercuri se dispută într-o zi specială – Ziua îndrăgostiţilor. Va fi cu siguranţă o partidă specială şi pentru Paula Teodorescu, actualul portar de la Dunărea Brăila, care timp de şase ani a apărat poarta Zalăului. A fost îngerul păzitor al formaţiei lui Tadici, iar de prestaţiile sale se leagă şi ultimele rezultate notabile ale lui HC Zalău: medalie de bronz în Liga Naţională, în anul 2017 şi calificarea în sferturile Cupei EHF, în anul 2018.

Paula Teodorescu revine sub Meseş ca şi adversar dar cu siguranţă va fi primită cu multă căldură de public. A fost şi idolul fanilor lui HC Zalău, astfel că partida de miercuri reprezintă un bun prilej şi pentru suporteri de a se revedea cu cea pe care au ovaţionat-o în nenumărate partide.

 

You may also like

Leave a Comment