Responsive Menu
Add more content here...


HC Zalău înfruntă o echipă de pe podium

by Ionuţ COSTINAŞ
1 comment 99 views
A+A-
Reset

În cadrul etapei a VI-a, formaţia sălăjeană primeşte vizita ocupantei locului 3, SCM Gloria Buzău. Partida se dispută joi, de la ora 12.00, o oră total neobişnuită pentru o zi din timpul săptămânii. Decizia disputării meciului la orele amiezii a fost luată având în vedere că sala va fi ocupată după-amiază de Volei Municipal Zalău care are un meci amical, înaintea căruia îşi va prezenta lotul


Joi, ora 12.00, Sala Sporturilor din Zalău: HC Zalău – SCM Gloria Buzău

După o pauză de două săptămâni pricinuită de meciurile Naţionalei în preliminariile pentru Campionatul European, Liga Naţională de handbal feminin se reia în acest final de săptămână.

În mod normal, etapa este programată sâmbătă şi duminică, dar HC Zalău este nevoită să joace joi partida de pe teren propriu cu SCM Gloria Buzău. Culmea, şi ora este total nepotrivită pentru o zi din timpul săptămânii, astfel că jocul a fost programat de la ora 12.00.

Sub nicio formă nu şi-ar fi dorit conducerea de la HC Zalău ca meciul cu Buzăul să aibă loc de la o astfel de oră, însă nu a avut de ales din mai multe motive. În primul rând jocul din etapa a VII-a, dintre SCM Gloria Buzău şi Corona Braşov a fost progamat marţi, 8 octombrie, având în vedere că Corona urmeză să joace în Cupa EHF. În aceste condiţii, Federaţia a acceptat celor de la Gloria Buzău devansarea jocului de la Zalău cu trei zile, dar în mod normal acest meci trebuia să aibă loc joi după-amiază.

Însă, în ceea ce priveşte ora, Volei Municipal Zalău a dat peste cap planurile echipei lui Tadici, care este nevoită să joace de la ora 12.00, deoarece în după-amiaza zilei de joi, vicecampioana României are un joc amical în cadrul Cupei Municipiului, prilej cu care îşi va prezenta lotul pentru noul sezon.

Revenind la partida dintre HC Zalău şi Gloria Buzău, care nu se va putea bucura de o asistenţă foarte mare, să spunem că echipa lui Tadici are parte de un adversar cât se poate de redutabil, care se află pe locul 3 în clasament. Formaţia buzoiană are patru victorii în cinci jocuri, cu Universitatea Cluj, SCM Craiova, Rapid Bucureşti şi Gloria Bistriţa, iar singura înfrângere a înregistrat-o în faţa vicecampioanei CSM Bucureşti.

Formaţia pregătită de Ovidiu Mihăilă – tehnician care în ultimii ani a pregătit-o pe Steaua Bucureşti la masculin – are şi un lot pe măsură, iar în vară a transferat nu mai puţin de şase jucătoare, care au devenit campioane cu SCM Rm. Vâlcea, este vorba de Andreea Pricopi-Rotaru, Petra Blazek, Ines Khouildi, Maria Gavrilă, Ana Maria Iuganu și Marija Petrovic. Pe lângă acestea, Gloria mai are în lot jucătoare cu experienţă la acest nivel şi pare să aibă un uşor avantaj înaintea jocului cu HC Zalău.

Însă, tânăra echipă a lui Tadici a demonstrat deja în acest campionat că poate învinge echipe titrate, cum s-a întâmplat chiar în prima rundă, când HC Zalău a trecut de CSM Bucureşti.

Înaintea jocului, HC Zalău se află pe locul 9, dar cu o eventuală victorie poate urca câteva locuri în clasament.

Partida va începe la ora 12.00 şi va fi arbitrată de o brigadă din Bucureşti, formată din Teodor Şerbu şi Andrei Vasilescu, în timp ce observator FRH a fost delegat Valter Dăncescu, tot din Bucureşti.

Pentru acest joc, clubul va pune în vânzare bilete în ziua meciului, începând de la ora 10.00.

Să mai spunem că HC Zalău a avut probleme în ultima confruntare cu Gloria Buzău, de pe teren propriu. La jocul disputat în luna aprilie, formaţia zălăuană a obţinut doar o remiză, iar acest rezultat a costat-o pierderea locului 7, HC Zalău terminând campionatul trecut pe locul 8, find depăşită în clasament de echipa din Buzău, care a fost avantajată de rezultatele directe.

You may also like

1 comment

ion 2 octombrie 2019 - 11:36

bataie de joc ora si ziua meciului, de ce n-au amanat corona-magura, doar meciurile csm/ului si valcii sunt amanate, meciurile zalaului sunt devansate, frh=mafia

Reply

Leave a Comment