HC Zalău încheie turul pe teren propriu cu un derby zonal

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 818 views
A+A-
Reset

Duminică, ora 17.30, Sala Sporturilor ”Gheorghe Tadici”: HC Zalău – Minaur Baia Mare


În acest început de an, HC Zalău a susţinut două meciuri oficiale, ambele în deplasare. Mai întâi a fost partida cu CSM Roman, din Cupa României, câştigată de către echipa lui Gheorghe Tadici, după care a urmat jocul de la Bucureşti, cu Rapid, unde HC Zalău a pierdut la o diferenţă de 12 goluri. Situaţia din clasament nu s-a schimbat cu nimic, iar în continuare, gruparea de sub Meseş este pe locul 13, cu două puncte mai puţin decât Dacia Mioveni.

În ultima etapă din tur, HC Zalău are şansa să iasă din zona retrogradării directe. Pentru asta, sălăjencele sunt obligate să câştige cu Minaur Baia Mare, o formaţie care din punct de vedere al lotului pare să aibă un plus, dar şi din punct de vedere al clasamentului, unde maramureşencele se află pe locul 9.

Altădată un derby pentru zona locurilor de cupe europene, confruntarea dintre HC Zalău şi Minaur Baia Mare rămâne un derby zonal, de data aceasta cu importanţă în partea inferioară a clasamentului. Nici Minaur nu este scutită de emoţiile locurilor de baraj, astfel că punctele sunt importante şi în tabăra adversă.

Dacă HC Zalău nu a mai câştigat de şase etape în campionat, Minaur Baia Mare a reuşit să se impună chiar în etapa trecută, când a produs surpriza şi a câştigat contra fruntaşei SCMU Craiova. Drept urmare, Ana Maria Tănăsie şi colegele sale vin cu moral bun sub Meseş, însă pentru jocul de duminică, şi HC Zalău are atuurile ei şi mizează pe avantajul terenului propriu, dar mai ales pe aportul fanilor.

În ultima etapă din tur, HC Zalău are şansa să părăsească locul retrogradabil. Pentru a reuşi acest lucru, echipa lui Gheorghe Tadici trebuie să câştige duminică, iar Dacia Mioveni să piardă în deplasarea de la Gloria Buzău.

Partida din HC Zalău şi Minaur Baia Mare are loc duminică, de la ora 17.30, în Sala Sporturilor ”Gheorghe Tadici”. Pentru cei care nu pot ajunge la meci este important de ştiut că jocul va fi televizat de către Pro Arena. De altfel, în această rundă, nu mai puţin de cinci meciuri vor fi televizate.

În ce priveşte statistica, Minaur Baia Mare a câştigat ultimele două meciuri de la Zalău. În schimb, în returul campionatului trecut, gruparea de sub Meseş s-a impus în capitala Maramureşului cu 35 – 27, rezultat prin care HC Zalău a evitat retrogradarea directă.

În decurs de patru zile, HC Zalău joacă două partide pe teren propriu. Primul are loc duminică, de la ora 17.30, cu Minaur Baia Mare, urmând ca miercuri, 24 ianuarie, de la ora 11.00 să aibă loc partida cu CSM Bucureşti.

Începând de vineri, între orele 15.00 – 17.00 se pot achiziţiona bilete pentru ambele partide. Caseria sălii sporturilor va mai fi deschisă dumincă, între orele 15.00 – 17.30 şi miercuri, 24 ianuarie, în ziua jocului cu CSM Bucureşti, între orele 09.00 – 11.00.

Preţul unui bilet este 10 lei, iar pentru elevi intrarea este gratuită.

You may also like

Leave a Comment