HC Zalău e ca salvată de la retrogradarea directă! – Echipa lui Tadici poate profita de problemele Mioveniului

by Călin ONICAŞ
0 comment 113 views
A+A-
Reset

Chiar dacă a terminat anul 2023 pe loc retrogradabil, HC Zalău ar putea beneficia de problemele mari cu care se confruntă Dacia Mioveni. Având jucătoarele neplătite de mai bine de patru luni, clubul din Argeş ar fi fost depunctat de către Federaţie, iar problemele financiare grave au dus echipa din Mioveni pe marginea prăpastiei. Oficialii grupării sălăjene spun că nu se bucură de necazul altora şi că ar dori să rămână în Liga Florilor pe merite sportive

În sezonul trecut, HC Zalău s-a salvat de la retrogradare la baraj. Cu un buget mai mic, era clar că situaţia din actuala stagiune nu putea fi alta. După primele 11 etape de campionat, HC Zalău a terminat anul 2023 pe locul 13, loc retrogradabil direct, cu doar 8 puncte acumulate (2 victorii şi 2 remize).

E adevărat, însă, că sălăjencele au dat cu piciorul unor puncte extrem de preţioase în meciurile cu Gloria Buzău, Corona Braşov, Măgura Cisnădie şi chiar Gloria Bistriţa. Cu patru-cinci puncte, pe care chiar le putea cuceri, HC Zalău era undeva la mijlocul clasamentului.

Handbalistele din Mioveni, neplătite de mai bine de 4 luni!

Chiar şi aşa, şansa ar putea să îi surâdă grupării conduse de Gheorghe Tadici. Dacia Mioveni – echipă cu care “a înotat” şi anul trecut în subsolul clasamentului – acuză mari probleme financiare, iar viitorul e sumbru.

Clubul are datorii mari către bugetul de stat, către furnizori şi către sportive. Handbalistele de la Dacia Mioveni nu au fost plătite de mai bine de patru luni, mai exact de la începerea actualului sezon.

Din păcate, clubul din Argeş nu prea mai găseşte luminiţa de la capătul tunelului, mai ales după ce primarul oraşului, Ion Georgescu, a fost reţinut de procurorii DNA pentru trafic de influență.

Echipa din Mioveni ar fi fost depunctată deja cu 2 puncte

Nemulţumirile au crescut şi unele handbaliste au ajuns la capătul răbdării şi au făcut memorii la Federaţie, solicitând banii şi să devină jucătoare libere. Pe listă se află şi Claudia Constantinescu fosta golgheteră a Zalăului.

Memoriu la FRH a depus şi fosta antrenoare – Victorina Bora, cea care a solicitat toţi bani din contract, după ce ea a fost pusă de liber.

La şedinţa Comisiei de Disciplină din luna noiembrie, clubul din Mioveni a fost sancţionat de FRH. Mai apoi, la mijlocul lunii decembrie, echipa argeşeană ar fi fost depunctată cu două puncte, dar informaţia încă nu a fost dată publicităţii oficial.

Din câte se pare, clubul din Mioveni a primit încă un termen pentru a achita datoriile jucătoarelor, după care comisiile Federaţiei ar putea decide o nouă depunctare.

Primele jucătoare au părăsit deja Dacia Mioveni

Între timp, însă, conducerea clubului ar fi transmis jucătoarelor că pot pleca libere de la Mioveni în această iarnă. Două dintre handbaliste au şi plecat de la Dacia, este vorba de Alina Ilie şi ucraineanca Iuliia Andrichiuk – internaţionala română a ajuns la vicecampioana Rapid Bucureşti.

Există voci care spun că clubul din Mioveni se va desfiinţa. Alte voci din handbalul românesc spun însă că echipa ar putea să îşi continue parcursul în Liga Florilor, dar cu jucătoarele de la tineret.

Să mai spunem că, de problemele financiare de la Mioveni se bate şi Alina Czeczi, cea care a ajuns la Dacia la începutul acestui sezon, sălăjeanca noastră fiind transferată de la Gloria Buzău.

HC Zalău poate profita de problemele de la Mioveni – Oficialii clubului din Zalău doresc însă ca lupta pentru retrogradare să se dea pe teren

În orice situaţie, Dacia Mioveni nu prea se mai poate salva de la dezastru. De problemele clubului argeşean poate profita HC Zalău, astfel că gruparea sălăjeană ar evita astfel o retrogradare directă, în condiţiile în care Ştiinţa Bucureşti poate fiind considerată deja retrogradată, formaţia din capitală având… zero puncte în primele 11 runde!

Chiar dacă probemele ar ajuta echipa Zalăului, oficialii clubului de la poalele Meseşului deplâng situaţia echipei din Mioveni, precizând că HC Zalău doreşte să îşi câştige dreptul de a rămâne pe prima scenă prin merite sportive, iar lupta să se dea pe teren, nu la comisiile Federaţiei.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean, care în această săptămână va apărea vineri, 5 ianuarie 2024.

You may also like

Leave a Comment