HC Zalău, cu şanse reduse pe terenul Rapidului

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 99 views
A+A-
Reset

Primul meci din campionat în 2024 vine cu o deplasare dificilă pentru echipa lui Gheorghe Tadici, care miercuri după-amiază joacă contra vicecampioanei României, o formaţie cu un lot valoros, care se află pe locul 3 în clasamentul Ligii Naţionale

Miercuri, ora 15.30, Sala Rapid: Rapid Bucureşti – HC Zalău

HC Zalău a păşit cu dreptul în 2024 şi a câştigat fără probleme partida cu CSM Roman din turul I al Cupei României, iar acum se pregăteşte şi de prima partidă din campionat.

La reluarea Ligii Naţionale, gruparea zălăuană are parte de un adversar de calibru, urmând să joace pe terenul vicecampioanei României. HC Zalău dă peste Rapid Bucureşti, ocupanta locului 3 în clasament, o formaţie care din toate punctele de vedere este cu mult peste ce are formaţia din Sălaj.

De la acest meci, echipa lui Gheorghe Tadici nu are nimic de pierdut şi merge în Giuleşti cu speranţa să facă un meci bun. Aşa s-a întâmplat şi la ultima partidă din sala Rapid, unde gruparea de sub Meseş a dat o replică foarte bună şi a pierdut la un singur gol diferenţă, scor 30 – 29, în campionatul trecut.

De altfel şi ultima partidă de la Zalău a fost una strânsă, ia Rapid s-a impus doar la o diferenţă de două goluri.

De data aceasta, sălăjencele le pot prinde pe rapidiste cu moralul afectat, după ultimul joc din Liga Campionilor. Deşi a condus din minutul 2 şi până în ultimul minut la Krim, echipa pregătită de David Ginesta Montes a piedut dramatic, la un singur gol şi în acest moment este pe penultimul loc în grupă, în afara poziţiilor ce duc în optimi.

Pentru Rapid pare în momentul de faţă mai importantă Liga Campionilor, însă giuleştencele nu neglijează nici campionatul şi vor să rămână în urmărirea rivalei CSM Bucureşti.

De cealaltă parte HC Zalău luptă să iasă cât mai repede din zona locurilor retrogrdabile. Sălăjencele sunt pe locul 13 cu 8 puncte, cu unul mai puţin de cât CSM Tg. Jiu, prima echipă deasupra liniei de salvare.

Partida dintre Rapid Bucureşti şi HC Zalău contează pentru etapa a XII-a şi are loc miercuri, de la ora 15.30. Jocul a fost devansat câteva zile deoarece duminică, Rapid joacă în Liga Campionilor cu Metz.

You may also like

Leave a Comment