HC Zalău a avut noroc la tragerea la sorţi pentru optimile Cupei României

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 233 views
A+A-
Reset

După ce în primul tur a jucat cu divizionara secundă CSM Roman, formaţia antrenată de Gheorghe Tadici va da peste un adversar inferior şi în faza următoare a competiţiei. La tragerea la sorţi care a avut loc marţi, gruparea de sub Meseş a avut noroc şi a dat peste Ştiinţa Bucureşti, ultima clasată din Liga Naţională. Partida va avea loc la Bucureşti, pe 17 februarie

HC Zalău nu a pus mare preţ pe Cupa României, dar la ediţia din acest an poate ajunge în fazele finale, având un culoar bun. După ce în primul tur a câştigat fără probleme la divizionara secundă CSM Roman, HC Zalău este favorită să se impună şi în faza optimilor de finală urmând să aibă în faţă un adversar inferior.

Potrivit tragerii la sorţi care a avut loc marţi, gruparea de sub Meseş va juca în optimile de finală cu Ştiinţa Bucureşti, ultima clasată din Liga Naţională. Adversara Zalăului este condamnată la retrogradarea directă în liga secundă, fiind singura echipă care în 13 etape nu a obţinut niciun punct.

Dacă HC Zalău a câştigat cu 25 – 20 în primul tur al Cupei României, la Roman, Ştiinţa Bucureşti a reuşit tot o victorie categorică, cu scorul de 33 – 23 pe terenul celor de la Unirea Dobroeşti.

Partida dintre Ştiinţa Bucureşti şi HC Zalău se va disputa în data de 17 februarie, iar gazda jocului va fi echipa din capitală.

În optimile Cupei României au intrat şi cele cinci reprezentante ale României în cupele europene, astfel că încă din această fază vor avea loc câteva derby-uri, precum SCM Rm. Vâlcea – CSM Bucureşti sau Rapid Bucureşti – SCM Craiova.

Partidele din optimi se dispută într-o singură manşă, învingătoarele urmând să se califice în sferturile de finală, fază care este programată în 13 martie.

Până la jocul cu Ştiinţa Bucureşti din Cupă, HC Zalău se concentrează pe campionat şi are în faţă jocuri importante cu Minaur Baia Mare, CSM Bucureşti, Dacia Mioveni şi Dunărea Brăila.

Programul optimilor Cupei României:

Ştiinţa Bucureşti – HC Zalău

Gloria Buzău – Măgura Cisnădie

CSM Slatina – Dacia Mioveni

SCM Rm. Vâlcea – CSM Bucureşti

CSM Bacău – CSM Tg. Jiu

Rapid Bucureşti – SCM Craiova

Dunărea Brăila – Minaur Baia Mare

Gloria Bistriţa – Corona Braşov

Mai multe amănunte, în ediţia tipărită a ziarului de miercuri, 17 ianuarie 2024

You may also like

Leave a Comment