Responsive Menu
Add more content here...


HC “Valeria Motogna”, pe podium la turneul final – speranţe

Echipa de junioare II condusă de Valeria Motogna şi Ana Maria Şomoi a obţinut un rezultat remarcabil la turneul final de la Plopeni, unde a reuşit să câştige finala mică împotriva formaţiei HC Omer Constanţa, clasându-se pe locul trei

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 653 views
A+A-
Reset

Fără doar şi poate, handbalul feminin din Zalău şi chiar din Sălaj are viitor, prin HC “Valeria Motogna”. Proiectul care a fost început în urmă cu 7 ani la iniţiativa fostelor handbaliste Valeria Motogna şi Ana Maria Şomoi a dat roade, iar gruparea de sub Meseş a ajuns să aibă rezultate bune în competiţiile naţionale.

O performanţă remarcabilă s-a obţinut în  zilele trecute, când echipa de cadete de la HC Valeria Motogna s-a clasat pe locul 3 la turneul final al speranţelor. Peste 65 de echipe au fost la startul Campionatului Naţional, HC Valeria Motogna făcând parte din Grupa G, alături de alte şapte formaţii, reuşind o clasare pe locul 4 cu 15 puncte.

Dacă primele trei clasate s-au calificat la turneul semifinal – valoare, a patra clasată – HC Valeria Motogna – şi formaţiile de pe locurile 5 şi 6, ACS Camin Satu Mare şi LPS Bistriţa, au ajuns la turneul semifinal pentru speranţe, unde au fost prezente 24 de echipe.

La turneul semifinal speranţe, sălăjencele au încheiat grupa pe primul loc şi s-au calificat la turneul final, care a avut loc în perioada 1 – 5 iunie la Plopeni. La turneul final au participat 8 echipe, care au fost împărţite în două grupe de câte patru formaţii.

În grupe, HC Valeria Motogna a înregistrat două victorii, cu HC Omer Constaţa şi ACS Camin Satu Mare, dar şi o înfrângere la limită cu CSS Galaţi, reuşind să ocupe locul 2 în grupă, calificându-se în fazele eliminatorii.

Învinsă în penultimul act de CSS Petroşani, HC Valeria Motogna a evoluat în finala mică a turneului în faţa dobrogencelor de la HC Omer Constanţa. La fel ca şi în grupe, sălăjencele au câştigat destul de clar partida cu 36 – 28, clasându-se pe locul trei.

“Cred că cel mai important este că un număr de 15 sportive au terminat campionatul în ultimul lui act, fiind și turneul speranță! Au fost 5 meciuri în 5 zile cu trăiri și emoții maxime, am trecut prin momente dificile sau mai ușoare pe parcursul unui joc! Experiența acumulată de sportivele noastre va fi una benefică în viitor!

Indiferent dacă veți avea șansa să continuați în sportul de performanță sau veți alege altă cale în viață, această medalie (speranța) va rămâne mereu o amintire frumoasă! Mulțumesc fetelor pentru tot efortul depus în acest campionat”, este mesajul Valeriei Motogna după această competiţie.

La turneul final de la Plopeni, două jucătoare de la HCVM Zalău au obţinut premii individuale. Titlul de cel mai bun centru a fost obţinut de către Diana Sălăjan, cea care a pierdut titlul de golgheter al turtneului la un gol (!), iar cea mai tehnică jucătoare a fost desemnată Maria Lăpădat.

 

HC “Valeria Motogna”: Kovacs Kata, Daria Șandru, Diana Sălăjan, Maria Lăpădat, Kovacs Evelin, Iulia Şamsudan, Bartus Kitti, Alexandra Palic, Antonia Şandor, Rapolti Sofia, Kovacs Napsugár, Andreea Marian, Maria Alb, Sofia Suloman şi Adelina Şamşudan. Antrenori: Valeria Motogna şi Ana Maria Şomoi

You may also like

Leave a Comment