Guvernul şi-a luat angajamente faţă de fermieri și transportatori

Revendicările transportatorilor și fermierilor din România așteaptă să fie puse în practică. Promisiunile trebuiesc urmate concret de fapte, nu de vorbe! 

by Tiberius NICODA
0 comment 137 views
A+A-
Reset

În urma protestelor lansate de fermieri și transportatori, Guvernul și-a luat față de aceștia o serie de angajamente, printre care să rezolve și problema utilajelor agricole, extinzând excepțiile de la înmatriculare și inspecție tehnică periodică la categoria vehiculelor lente.

În același context, Guvernul prin reprezentanții săi a dat asigurări că RAR va putea efectua ITP-ul la vehicole agricole sau forestiere cu laboratoare mobile chiar la sediul fermelor.

,,Rezonabil este să nu-l pui pe fermier să-și ia utilajele din câmp sau pădure și să meargă la RAR, ci să fie exact invers”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

S-a mai luat în cadrul promisiunilor făcute protestatarilor, în calcul, amânarea ratelor la creditele pentru agricultorii afectați de secetă, dar pe ideea aceasta se mai așteaptă aviz și de la BNR.

Premierul a spus că pe agendă se află în primă lectură amânarea cu caracter temporar a ratelor la creditele producătorilor agricoli afectați de seceta din 2023.

„Sprijin total măsura și știu că se lucrează susținut, atât cu Banca Națională, cât și cu întreg sistemul bancar și Consiliul Concurenței, pentru a găsi cele mai potrivite formule privind prețurile RCA la camioane, care vor scădea”, a dat asigurări premierul Marcel Ciolacu.

Premierul a mai precizat că ASF a anunțat deja public ca a găsit împreună cu transportatori calea spre un nivel decent al RCA la transportul de marfă.

„Va fi un preț sustenabil, inclusiv pentru micii transportatori, cu 2-3 camioane care nu au posibilitățile firmelor cu flote mari. În plus, se permite plata în rate a RCA și posibilitatea suspendării poliței cât timp camionul este parcat pe o anumită perioadă din diverse motive”, a mai precizat premierul.

“Sunt convins că finalizăm repede și această schemă de ajutor pentru fermierii afectați”, a spus Ciolacu.

Cum se va face și când promisiunile făcute protestatarilor,se vor înfăptui,rămâne să vedem și noi și ei – protestatarii.

Totuși, vorba zicalei să nu fie, anume: “Dacă e prea frumos să fie adevărat ceea ce se promite a se oferi, este posibil să fie o mare păcăleală!”

You may also like

Leave a Comment

error: Content is protected !!