Grupul francez Rossman deschide la Șimleu Silvaniei o fabrică de carton de ultimă generație

Grupul Rossmann, care deţine fabricile de hârtie și cartoane Ambro şi Romcarton, înfiintat în 1888, cu peste 130 de ani experiență în producția de ambalaje va deschide o fabrică în Șimleu Silvaniei. Locația e pe amplasamentul fostelor fabrici ARA

by Mihai POP
0 comment 517 views
A+A-
Reset

Pe lângă proiectele publice pe care le-a pregătit primarul orașului Șimleu Silvaniei, Cristian Mihai Lazăr și care sunt în faze diferite de implementare, proiectare, licitație execuție, spune că trebuie să se preocupe și de investițiile private.

De la începutul mandatului edilul a subliniat că vrea să fie o administrație prietenoasă și orice investitor local, național, european, este bine primit în Șimleu Silvaniei.

”Mă bucur că în următoarele luni orașul nostru va fi unul dintre cei mai importanți producători de ambalaje din țară și nu doar”, spune Cristian Mihai Lazăr, primarul orașului Șimleu Silvaniei.

Fabrică de carton de ultimă generație, la Șimleu Silvaniei

Grupul francez de societăți ROSSMANN, înființat în 1888, deci peste 130 de ani experiență în producția de ambalaje va deschide o fabrică în Șimleu Silvaniei. Locația e pe amplasamentul fostelor fabrici ARA (acum deținute de o societate locală).

Aici va fi singurul loc unde vor produce un tip de carton de ultimă generație HoneyComp-cu o rezistență mare la compresiune. Noile norme europene interzic utilizarea polistirenului ca ambalaj, așa încât va fi înlocuit cu tipul acesta de carton, prin urmare va fi un volum uriaș de muncă.

Primarul spune că urmează să mai sosească un utilaj, urmând ca o echipă să se ocupe de asamblare și punere în funcțiune și instructaj. După finalizare, în aprilie/mai va începe producția.

Începând din această săptămână vor începe și recrutările de personal și este o onoare pentru administrația locală că se deschide această oportunitate pentru unii șimleuani care doresc să se angajeze.

”Mulțumim managerului de proiect Sebastian Bărnuțiu penru buna colaborare și disponibilitate!
FACEM TREABĂ BUNĂ PENTRU ȘIMLEU!”, transmite Cristian Mihai Lazăr
La nivel mondial, Grupul francez Rossman este o parte a principalului producător independent de ambalaje din carton ondulat din Europa şi Africa, Rossmann, cu o capacitate de 500.000 de tone.
La nivel naţional, Rossmann România înseamnă două fabrici producătoare de carton ondulat și ambalaje din carton ondulat în Suceava și București,  și o fabrică de hârtie pentru carton ondulat în Suceava.

You may also like

Leave a Comment