Conferința “Din grijă pentru relații” susținută vineri seara la Zalău de cunoscutul psiholog Raluca Anton, în sala de evenimente a clădirii Transilvania, s-a dovedit un eveniment impresionant, a depășit complet așteptările și a uimit publicul. Aprecierile participanților în postările pe rețelele sociale după eveniment sunt edificatoare.
Scopul a fost revelarea pentru zălăuani a lucrurilor care contează cel mai mult; tema – “Din grijă pentru relații” – vorbește de la sine. S-a dorit inclusiv aducerea în prim-plan a faptului că sunt oameni care trebuie sprijiniți. Așa că banii din vânzarea biletelor au destinația de ajutor pentru elevi cu rezultate și cu nevoi speciale.
Succesul a fost garantat și de punerea în scenă, de ingredientele cu totul speciale. Profesionalismul doamnei dr. psiholog Raluca Anton a stat la bază. Dar au contribuit la atmosfera în care s-a derulat totul interpreţii de valoare – Rodica Pop Selin, Alexandr Chira şi Sergiu Chirilă, completaţi de prezentat Adina Chirilă! Și încă ceva, pregătirea evenimentului, felul în care a fost promovat, a fost foarte eficient.
Şi cine a făcut toate astea?! Cine a pus totul la cale? De unde acest succes?! Este vorba de “GLASUL FEMEILOR SĂLĂJENE”!
Sonia Pășcuță – femeia care a dat tonul pentru „Glasul femeilor sălăjene”
Toată scena de vineri și succesul acesteia sunt opera asociației “Glasul femeilor sălăjene”. O asociație înființată la începutul acestui an de femei care au vrut să aducă în comunitate un suflu nou. Sala plină de vineri și faptul că biletele s-au vândut în doi timpi și trei mișcări sunt o garanție pentru viitoare evenimente organizate de “Glasul femeilor sălăjene”, o asociație foarte activă și până acum și cu gânduri mari pentru implicare în comunitate.
La început au fost Sonia Pășcuță – președinta asociaţiei, Claudia Cristea și Andreea Șerban, membre fondatoare. Cu obiectivul de ansamblu enunțat pe pagina de Facebook a asociației de a scoate la lumină autenticitatea femeii, de a reliefa calitățile unice care o pun în valoare și, îndeosebi, de a cunoaște și de a susține femeile din Sălaj.
Asociația are acum 15 membre, care s-au alăturat obiectivului propus de Sonia ca femeile din Sălaj să aibă un cadru organizat pentru a pune la cale acțiuni prin care să-și aducă aportul la schimbarea în bine în societate. Și sunt una și una, toate femei de acțiune, care au un cuvânt de spus, din domenii diverse, de la profesor și medic la economist și antreprenor.
De la lansarea asociației, au avut o sumă de acțiuni, cu precădere cu caracter caritabil, fie că a fost vorba de copii sau de vârstnici. Dar s-au implicat cu succes în promovarea tradițiilor, în acțiuni menite să aducă idei noi pentru o comunitate civilizată. Și au reușit să fie relevante pentru comunitate prin proiectele lor sociale, culturale și educative.
Asociația a reușit să ofere un cadru pentru participare activă la viața socială și să contribuie la rezolvarea problemelor comune prin implicarea femeilor care doresc să o facă. Și iată că își atinge scopul de a întări legăturile dintre membrii comunității, de a promova solidaritatea. Acțiunile societății civile sunt de importanță crucială în legătura dintre comunitate și autoritatea publică, sunt vocea puternică pentru corectarea aspectelor relevante pentru oameni.
Urmează „Din grijă pentru sănătate” și acțiuni cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă
Pe lângă numeroasele acțiuni de implicare socială pentru o mai bună integrare a celor pe care societatea îi lasă neglijent mai la margine, conferințele organizate de “Glasul femeilor sălăjene” sunt cele care pun sonor punctul pe “i”.
Una din conferințele organizate a fost dedicată temei violenței domestice, intitulată „Siguranță, Schimbare și Respect”, la care au fost prezente peste 80 de persoane.
Urmează, ne spune Sonia, conferința „Din grijă pentru sănătate”, undeva la sfârșit de noiembrie, dacă obțin la timp sprijinul și sponsorizările necesare unui eveniment cu impact.
Apoi femeile din asociație își vor dedica efortul acțiunilor cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, pentru a aduce zâmbetul pe chipurile cât mai multor copii.
Și, de ce nu, dr. psiholog, Raluca Anton, care are și ea origini sălăjene, ar putea reveni în februarie anul viitor cu o temă de interes la fel de mare cum a fost cea de vineri. Au discutat deja în acest sens.
Prin “Glasul femeilor din Sălaj”, femeile reușesc să aibă o voce și să facă o treabă excelentă! Succes!