Responsive Menu
Add more content here...


Gheorghe Tadici: “Avem un buget de supravieţuire. Nu o spun eu, o arată cifrele”

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 16 views
A+A-
Reset

Pentru noul sezon, gruparea zălăuană are un buget de 2,95 milioane lei de la Consiliul Judeţean, o sumă mai mică cu 50.000 de lei faţă de stagiunea trecută. Cu acest buget, managerul Gheorghe Tadici este de părere că HC Zalău nu îşi poate propune lucuri măreţe, în condiţiile în care alte echipele ce aspiră la primele locuri au finanţări de trei, chiar patru ori mai mari


Consiliul Judeţean Sălaj sprijină sportul de performanţă şi în sezonul următor, astfel că va aloca 3 milioane de lei în stagiunea 2020 – 2021. Aproape toată suma se îndreaptă spre HC Zalău, formaţia condusă de Gheorghe Tadici urmând să beneficieze de 2,95 milioane de lei.

Un buget aproximativ egal cu cel din anii trecuţi, diferenţa fiind mai mică cu 50.000 de lei faţă de ediţia trecută de campionat, în care HC Zalău s-a clasat pe locul 8. De data aceasta, campionatul Ligii Naţionale are în componenţă mai multe echipe, iar de la 14 s-a trecut la un format cu 16 echipe, ceea ce automat înseamă patru jocuri în plus.

Cu acest buget, managerul Gheorghe Tadici este de părere că HC Zalău nu îşi poate propune lucruri măreţe, în condiţiile în care alte echipe ce aspiră la primele locuri au finanţări de trei, chiar patru ori mai mari.

“Nu acuz pe nimeni, dar suntem cu acelaşi buget de vreo opt ani. Este un buget de supravieţuire, iar asta nu o spun eu, o arată cifrele. Am spus-o şi în sezonul trecut, că noi şi Slobozia împărţitm locurile 13 – 14 la buget. Până la urmă ne-am clasat pe locul 8, cu acelaşi număr de puncte ca şi Gloria Bistriţa, care are de vreo patru ori bugetul nostru. Nu poţi să discuţi cu jucătoare de valoare, fiindcă economia de piaţă te aruncă afară. Jucătoarele care vin la Zalău sunt de banii pe care îi oferim”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Campionatul 2020 – 2021 se anunţă unul disputat, mai ales că vor retrograda direct ultimele patru clasate, ocupantele locurilor 13 – 16, iar formaţiile de pe locurile 11 – 12 vor participa la barajul de menţinere în Liga Naţională.

În condiţiile date, HC Zalău va încerca să evite aceste locuri periculoase şi se va lupta pentru o clasare de la locul 10 în sus.

“Au investit până şi echipele care vor participa la turneul de promovare în această vară. CSM Galaţi a făcut vreo 6 transferuri şi  cred că are un buget mai bun decât HC Zalău.  Probabil dacă vor promova cei de la Crişul Chişineu-Criş,  nu este exclus să aibă un buget mai mare decât noi. Acum trebuie să vedem cum gestionăm acest buget, pentru că şi sponsorizările vin din ce în ce mai greu. După această pandemie, toată lumea are probleme.  Probabil vom fi acolo pe ultimele locuri la buget, cu echipele ce vor promova din Divizia A. Să înţeleagă lumea că economia de piaţă te scoate afară dacă nu eşti competitiv. La orice echipă şi la orice întreprindere, totul pleacă de la buget”, a menţionat antrenorul Zalăului.

You may also like

Leave a Comment