Responsive Menu
Add more content here...


Gheorghe Tadici: “Ar fi o normalitate ca România să ajungă în semifinale la Campionatul European”

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 32 views
A+A-
Reset

Fostul selecţioner consideră că victoriile cu Cehia şi Germania au fost normale pentru “tricolore” şi este de părere că selecţionata antrenată de Ambros Martin poate ajunge cel puţin până în “careul de aşi”


Naţionala de handbal feminin a României are un început perfect la Campionatul European şi are două victorii în primele două partide. La jocul de debut, “tricolorele” au câştigat cu 31 – 28 în faţa Cehiei, după ce la pauză au condus şi mai clar, scor 17 – 11, în timp ce luni, România a trecut la pas de Germania, cu 29 – 24. Asta după ce Germania a “detonat” bomba turneului final şi în prima etapă a câştigat cu 33 – 32 în faţa deţinătoarei trofeului – Norvegia.

După două etape, România este lider în Grupa D cu 4 puncte şi deja este calificată în grupele principalele. Cele două victorii nu l-au impresionat şi pe fostul selecţioner Gheorghe Tadici, care consideră că rezultatele obţinute cu Cehia şi Germania au fost normale, având în vedere lotul de care dispune România.

“În lotul României sunt multe jucătoare care lucrează împreună de ani buni. Ca şi exemplu, Chiper, Pintea, Neagu, Geiger şi Buceschi sunt promovate de mine pentru prima dată la echipa naţională, din 2008. De altfel Elisei a fost la lot din 2005 când România a devenit vicecampioană mondială. Pentru mine nu a fost o surpriză începutul României la acest turneu final. Am câştigat cu Cehia şi Germania şi consider că au fost două rezultate normale. Germania este cu o echipă schimbată în totalitate, media de vârstă a jucătoarelor este de 22 – 23 de ani, iar poarta lor a fost cam goală, deoarece nu au mai luat-o nici pe Voltering. Este adevărat că Germania a învins Norvegia, dar să nu uităm că Norvegia are câteva jucătoare accidentate. La fel şi Cehia, care a mers la Campionatul European fără jucătoarele de la Most, care au fost operate de ligamente”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Fostul selecţioner este de părere că la turneul final din Franţa, România ar putea ajunge cel puţin până în semifinale.

“Vor urma şi meciuri mai grele, cu Norvegia şi în grupa prinicipală, de unde eu cred că ne vom califica, însă rămâne de văzut şi de pe ce loc. România are şanse la semifinale şi până la urmă ar fi o normalitate acest lucru, cu jucătoare care sunt împreună de şase, opt chiar şi de zece ani la lot. Nucleul de bază este format de ani buni la naţională”, a mai spus antrenorul de la HC Zalău, care a devenit vicecampion mondial în 2005 cu Naţionala de senioare a României, fiind cel mai bun rezultat obţinut de handbalul feminin românesc în ultimii 50 de ani.

Miercuri, de la ora 22.00, în direct la TVR, România susţine partida cu Norvegia, dar înaintea acestui joc este deja calificată în grupa principală, unde le va avea ca şi adversare pe Olanda, Ungaria şi Spania.

Să mai spunem că în lotul României se află şi două jucătoare care în trecut au evoluat la HC Zalău, Crina Pintea şi Ana-Maria Dragut.

You may also like

Leave a Comment