Responsive Menu
Add more content here...


George Prodan şi Nicoleta Paşcalău au reprezentat România la Campionatul European U17 de lupte

Cei doi sportivi de la CSS Zalău au participat la Campionatul European U17 din Serbia, reprezentând România la cea mai importantă competiţie europeană la această categorie de vârstă. Ambii au avut evoluţii bune, dar care nu au fost încununate şi cu o medalie. Însă, nivelul competiţiei a fost unul extrem de ridicat, iar faptul că cei doi ne-au reprezentat cu cinste, nu poate decât să ne bucure

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 402 views
A+A-
Reset

Luptele libere din Sălaj parcă au revenit la viaţă în ultimii ani. Cu o implicare exemplară a antrenorilor Gheorghe Panc, Ioan Pantea, Ioan Călian şi mai nou Cristian Crişan sau Petruţ Moigrădean, au făcut ca această ramură sportivă să reînvie, iar luptătorii sălăjeni să urce din nou pe podium la diverse categorii de vârstă de la copii, juniori şi chiar tineret.

În aceşti ani s-au remarcat mai mulţi sportivi, unii au continuat şi la nivel de seniori, alţii au fost nevoiţi să se retragă din lipsa unei continuităţi în judeţ. Deşi au dominat clasamentul celor mai buni sportivi de la CSS Zalău, luptătorii nu au găsit continuitate şi s-au retras.

Ultimii sportivii evidenţiaţi în această ramură sportivă sunt, fără doar şi poate, George Prodan şi Nicoleta Paşcalău. La prima vedere sunt micuţi, firavi, însă, înăuntru lor zace o inimă de leu şi una de leoaică, iar o dată ce intră în luptă. Ambii s-au remarcat şi sunt nelipsiţi din topurile de final de an de la CSS Zalău.

Prestaţiile celor doi au atras atenţia şi antrenorilor de la loturile naţionale, astfel că atât George, cât şi Nicoleta sunt nelipsiţi de la acţiunile României. Sportivii pregătiţi de Gheorghe Panc au fost şi la Balcaniadă, având rezultate bune, iar la finele săptămânii trecute tocmai ce au participat la Campionatul European U17, competiţie desfăşurată la Novi Sad, în Serbia.

George Prodan a concurat la categoria 45 de kilograme, în timp ce Nicoleta Paşcalău a luptat la categoria 40 de kilograme. Ambii au avut evoluţii bune, însă, din păcate nu au fost încununate şi cu o medalie.

Însă, competiţia a fost una acerbă, iar prezenţa celor doi la Europene nu poate decât să ne bucure şi să ne ofere speranţă că luptele libere din judeţul Sălaj sunt pe drumul cel bun.

You may also like

Leave a Comment