Responsive Menu
Add more content here...


Gazul natural iese din pământ într-o localitate din Sălaj! Autoritățile monitorizează scurgerile periculoase   

Compania ce distribuie gaze naturale în zonă a detectat gaz care iese direct din pământ şi acesta nu provine din reţeaua furnizorului de gaze naturale!

by Tiberius NICODA
0 comment 88 views
A+A-
Reset

Mai ales după explozia dintr-un imobil dintr-o comună din Oltenia, ca urmare a unor pungi de gaz descoperite în solul comunei, în România s-au impus măsuri speciale. În Dolj, emisiile spontane de gaze naturale din pământ au generat pericole. Gazele naturale țâșnesc prin fântâni și pun oamenii în pericol.

Iată că și la noi – în judeţul Sălaj – acest fenomen a fost detectat pe raza localităţii Crişeni, acolo unde – în anumite zone – din pământ iese gaz.  Conform declarațiilor angajaților Delgaz Grid, acesta NU provine din reţeaua furnizorului de gaze naturale.

Fenomenul este atent monitorizat de către autoritățile locale și județene. În acest sens, în cadrul unei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sălaj ce a avut loc zilele trecute, s-a analizat intens acest subiect.

Membrii CJSU Sălaj au decis, ca măsură preventivă, monitorizarea concentraţiei de gaz în zonele identificate, prin efectuarea de măsurători periodice de către specialiştii Delgaz Grid, în prezenţa unui reprezentant al Primăriei Crişeni, pe o durată de două săptămâni, cu o periodicitate la trei zile.

Măsurătorile vor fi efectuate atât în spaţii deschise, cât şi în subsolurile clădirilor şi locuinţelor din zonele vizate.

În şedinţa CJSU s-a arătat că, în zonele în care s-a semnalat prezenţa gazului, compania a montat 200 de dopuri de cauciuc şi o răsuflătoare de carosabil, pentru a ajuta la dispersarea acestuia şi pentru a împiedica acumularea.

Deși există asigurări că nu există un real pericol la nivel local, autoritățile au decis să monitorizeze situația pentru prevenirea unor eventuale probleme. Altminteri, se spune că în trecut, în subteranul comunei Crișeni, s-a descoperit un important zăcământ de gaz.

După realizarea tuturor măsurătorilor și analizării situației de la fața locului, va urma o nouă şedinţă a CJSU Sălaj, pentru a se analiza datele colectate şi a se lua măsurile care se impun.

 

Fotografie cu caracter informativ

You may also like

Leave a Comment