Responsive Menu
Add more content here...


Gabriel Mureşan vrea să devină “primar de cinci stele”

La alegerile locale din 9 iunie, Gabriel Mureşan va candida pentru al cincilea mandat de primar al comunei comunei Zimbor. La alegerile precedente, munca depusă de-a lungul anilor în folosul comunităţii a fost răsplătită pe deplin de cetăţeni - 80% dintre voturi au mers spre candidatul liberal, care se află în fruntea comunităţii încă din anul 2008

by Călin ONICAŞ
0 comment 105 views
A+A-
Reset

Zimborul este una dintre puţinele comune din Sălaj  cu o populaţie mai mică de 1.000 de locuitori. Cu toate acestea, micuţa comunitate situată undeva la mijlocul distanţei dintre Zalău şi Cluj-Napoca beneficiează de condiţii de trai tot mai bune.

Aproape toate străzile şi uliţele din cele cinci localităţi aparţinătoare – Zimbor, Chendremal, Sâncraiu Almaşului, Sutoru şi Dolu – sunt asfaltate. La fel şi majoritatea drumurilor agricole, pe care administraţia locală le-au modernizat prin fonduri europene de ani buni.

Majoritatea instituţiilor publice sunt modernizate, iar celelalte se află acum în reabilitare. Totodată, există un sistem de iluminat public modern în întreaga comună, dar şi baze sportive moderne. Şi reţeaua de apă a fost finalizată, urmând ca – şi la reţeaua de canalizare – lucrările să înceapă în cursul acestui an.

Pentru a face o economie importantă în bugetul local, autorităţile locale au înfiinţat de lângă Primărie şi o echipă de muncitori, care efectuează o multitudine de lucrări a căror costuri sunt mult mai scăzute faţă de cele percepute de mulţi antreprenori.

Sunt doar câteva motive pentru care actuala echipă de la Primăria comunei Zimbor – în frunte cu primarul Gabriel Mureşan şi viceprimarul Adrian Flore – se află de ani buni în top în ce priveşte opţiunile cetăţenilor cu drept de vot la alegerile locale.

Gabriel Mureşan este primarul comunei încă din anul 2008 şi se află acum la finalul celui de-al patrulea mandat. Având în implementare mai multe proiecte de investiţii finanţate cu bani de la Guvernul României dar şi cu fonduri europene, edilul doreşte să îşi continue munca şi să ducă la bun sfârşit toate proiectele.

Ca urmare, Gabriel Mureşan va candida la funcţia de primar al comunei pentru mandatul 2024 – 2028, tot de pe listele PNL.  La precedentele alegeri, cele din 2020, liberalul a câştigat mandatul cu 399 de voturi (80%) din totalul de 499 de voturi valabil exprimate! Nici pentru alegerile din 9 iunie, acesta nu are emoţii şi vrea să facă echipă mai departe alături de actualul “vice” – Adrian Flore.

Până în acest moment, un singur contracandidat şi-a anunţat candidatura, cel de la PSD, dar până la alegeri ar mai putea apărea şi nume noi.

“Ca organizare noi suntem bine la nivel de Consiliul Local şi Primărie. O să candidez tot de la PNL. Oficial încă nu ştiu ce contracandidaţi am. Cel mai probail, va fi ca în anul 2020, când au existat doar candidaţi de la PNL şi PSD. Bine, e foarte probabil să existe şi partide, care vor depune liste pentru Consiliul Local. Nu se ştie exact până în ultimul moment. În ce mă priveşte, termin al patrulea mandat şi sper să îl încep pe al cincilea”.

Gabriel Mureşan – primarul comunei Zimbor

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 3 aprilie.

You may also like

Leave a Comment