Fumătorii au parte de vești proaste. Se scumpesc țigările, din data de 11 ianuarie 2024

by Mihai POP
0 comment 67 views
A+A-
Reset

Se scumpesc țigările, astfel că fumătorii vor plăti cu un leu mai mult pe fiecare pachet, începând din data de 11 ianuarie. Este o nouă majorare semnificativă a produselor din tutun, care au ajuns să coste foarte mult în raport cu buzunarul românilor


Țigările Japan Tobacco International (JTI) vor fi mai scumpe, spre exemplu Sobranie vor ajunge să coste 28 de lei pe pachet, Winston ajunge la 25,50 lei, iar Camel între 22 și 22,50 lei. Winchester, mai ieftine, ajung la 24 de lei pachetul, Benson and Hedges vor costa 25 de lei.

Creșterea prețurilor la țigări sunt legate de măsurile fiscale, care prevăd, printre altele, și creșterea accizelor la produsele din tutun.

În prezent, peste jumătate din prețul mediu al țigărilor reprezintă acciza.

Anul trecut, țigările s-au scumpit cu 1,5 lei.

De obicei, cei trei mari distribuitori operează scumpiri unul după altul. În mod obișnuit, British American Tobacco, ca lider al pieței (50% din toate țigările comercializate) făcea prima scumpirile. Urmau Philip&Morris și JTI. De această dată însă, JTI „fură startul”. Este însă de așteptat ca BAT și Philip&Morris să o urmeze. De altfel, în piață comercianții au fost informați că BAT ar putea opera și ea scumpiri începând cu 15 ianuarie, adică de lunea viitoare, însă nu este încă cert.

Sursa: economedia.ro

You may also like

Leave a Comment