Responsive Menu
Add more content here...


Fraudă la Bacalaureat 2024. Un candidat din Sălaj a pozat foaia cu subiecte exact când a primit plicul

În centrul de examen 4504 din județul Sălaj, un incident grav a marcat desfășurarea probei scrise la Limba și literatura Română a Bacalaureatului 2024. Un elev a reușit să fotografieze subiectele exact în momentul primirii lor, la ora 9.04. Imaginea a fost rapid distribuită pe rețelele de socializare Discord și Reddit, subminând seriozitatea examenului național

by Mihai POP
0 comment 4,6K views
A+A-
Reset

Problemele de fraudă la Bacalaureat 2024 continuă să apară. În județul Sălaj, la centrul de examen 4504, un candidat a fotografiat subiectul dat azi la proba scrisă de Limba și literatura română și acesta a ajuns pe internet. Imaginea a circulat pe mai multe grupuri de socializare pe rețele ca Discord sau Reddit

Ministerul Educației reacționează după ce subiectele de la proba de limba română de la examenul de Bac 2024 s-au scurs în presă cu puțin timp după ce a început proba.

În comunicatul primit de la Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, luni, după prima probă scrisă la limba și literatura română, acesta transmitea că prima probă s-a desfășurat, fără să se înregistreze tentative de fraudă sau alte incidente.

În cazul scurgerii de informații de la un centru de examen din Sălaj, se fac cercetări “privind circumstanțele în care fotografia a fost realizată și transmisă în spațiul public”, relatează edupedu.ro.

În fotografie se vede data: 1 iulie și ora 9:04:46, în condițiile în care la acea oră au fost împărțite foile cu subiectele.

Poliția a deschis dosare penale, urmând ca cei care se fac vinovați să răspundă legal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

You may also like

Leave a Comment