Foto&Video. Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Școala Gimnazială ,, Lucian Blaga “- Jibou

by Mihai POP
0 comment 52 views
A+A-
Reset

Școala Gimnazială ,, Lucian Blaga “din Jibou a îmbrăcat joi, 30 noiembrie, straie de sărbătoare pentru a marca, în avans, Ziua Națională a României


Activitățile specifice acestui eveniment au debutat cu intonarea Imnului Național al României, după care elevii și cadrele didactice s-au unit în cadrul unui flash-mob, sub forma unui tricolor. La final, elevii-îmbrăcați în costume populare- s-au prins într-o HORĂ MARE.

Curtea școlii a răsunat de cântece patriotice, apoi a fost martorul „tăcut” al inscripției „1 DECEMBRIE” în culorile tricolorului, realizată de elevi și cadre didactice sub îndrumarea domnului Director adjunct Dan Mirșidan, momente fotografiate și filmate cu drona.

Este esențial ca elevii să conștientizeze și să înțeleagă importanța acestei zile, deoarece este o oportunitate pentru ei să își conecteze trecutuol cu prezentul și să își dezvolte un sentiment puternic de aparenență la această țară minunată.

Ziua Națională a României ne oferă ocazia de a ne aminti și de a onora sacrificiul și curajul celor care au contribuit la Marea Unire. Elevii au șansa de a înțelege mai bine contextul istoric și evoluția țării noastre în cadrul Uniunii Europene. Prin cunoașterea și aprecierea istoriei noastre, putem construi un viitor mai bun.

Activitatea dedicata acestei zile cultivă un sentiment puternic de patriotism și mândrie pentru țara noastră. Elevii învață să aprecieze valorile și tradițiile, să respecte demnitatea și diversitatea culturală a României și să fie responsabili față de moștenirea noastră comună.

Ziua Națională ne oferă ocazia de a reflecta asupra noțiunii de identitate națională și de a înțelege importanța și complexitatea acesteia. Elevii pot explora tradițiile, arta și cultura românească, ceea ce îi ajută să își dezvolte o conștiință a identității lor și a contribuției acestora la dezvoltarea țării.

🇹🇩 Conducerea Școlii Gimnaziale ,, Lucian Blaga “ -Jibou, urează tuturor: ,, La mulți ani!“ și ,, Purtați România în suflet, oriunde v-ați afla !🇹🇩

You may also like

Leave a Comment