FOTO&VIDEO – Şimleuanul Sranko Zsolt, “rege” la unul dintre cele mai puternice concursuri de culturism din România!

by Călin ONICAŞ
0 comment 51 views
A+A-
Reset

Performanţa realizată de culturistul sălăjean la puternicul concurs internaţional “Pronutrition Grand Prix” de la Dej este una cu atât mai importantă, cu atât locul ocupat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului a fost cucerit în condiţii speciale

A devenit deja o tradiţie ca toamna, pe finalul lunii septembrie, mulţi dintre cei mai buni culturişti din România, dar şi din străinătate, îşi dau întâlnire la Dej. Şi în acest an, în perioada 24 – 25 septembrie, pe scena Sălii Sporturilor au urcat zeci de culturişti, cu ocazia celei de-a XIV-a ediţie a puternicului concurs internaţional “Pronutrition Grand Prix”.

Concurenţii au fost împărţiţi pe cinci categorii de greutate: 70 kilograme, 80 kg, 90kg, 100 kg şi plus 100 kg. La categoria 100 kilograme, la care au fost înscrişi nouă sportivi din România şi Ungaria, a participat şi sălăjeanul Sranko Zsolt (n. 16 septembrie 1986).

Locul 1 la categoria 100 kg

Culturistul din Şimleu Silvaniei era cunoscut pentru rezultatele notabile realizate de el în anii trecuţi la puternica competiţie de la Dej. Astfel, sportivul nostru era deja obişnuit cu podiumul de la “Pronutrition Grand Prix”, având în vedere că Sranko Zsolt s-a clasat pe locul 2, atât la ediţia din anul 2018, cât şi la ediţia din anul 2020.

Anul trecut, şimleuanul a făcut o pauză, dar a revenit în forţă în 2022. Deşi a avut parte de concurenţi puternici, reprezentantul Sălajului la această competiţie a strălucit, urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Această performanţă este una dintre cele mai importante din cariera sa, alături de cele din 2019, atunci când a câştigat “Fitparade Seven Procards” de la Budapesta, dar şi Trofeul “Apollo” de la Oradea (locul 1 la classic şi la overall).

Locul întâi la concursul de la Dej vine ca un cadou frumos pentru Sranko Zsolt, cel care acum mai puţin de două săptămâni a împlinit vârsta de 36 de ani.

Sranko Zsolt: “Un verset din biblie m-a determinat să mă înscriu în concurs”

“O fost foarte grea şi pregătirea, deoarece eu am un băieţel de 5 ani, iar pe data de 1 septembrie soţia a mai născut un băieţel. Nici nu am fost sigur că o să particip la acest concurs, că două săptămâni am fost tot prin spitale şi nu am reuşit să fac antrenamente. Două săptămâni de pauză totală contează mult în pregătire. Totuşi… Băiatul meu mi-a tot zis că vrea să mă vadă pe scenă. Într-o dimineaţă am citit un verset din biblie care spunea să nu renunţi niciodată la visul tău, chiar dacă este greu. Atunci m-am decis să mă înscriu în concurs şi să mă pregătesc. Sunt fericit că am câştigat concursul de la 100 kg şi putut astfel să îi produc o satisfacţie mare copilului meu. Asta contează mai mult pentru mine”, a spus Sranko Zsolt pentru ziarul Sportul Sălăjean.

Urmează provocarea din capitala Ungariei

Pentru sportivul din Şimleu Silvaniei urmează un nou test dificil – “Fitparade Seven Procards” de pe data de 16 octombrie. Pentru prezenţa sa în competiţia din capitala Ungariei, Sranko are încă dubii. “Sigur că aş vrea să particip. Sper ca până atunci să pot slăbi, pentru a putea intra la categoria classic Physique”, a mai precizat culturistul de la poalele Măgurii.

You may also like

Leave a Comment