Responsive Menu
Add more content here...


FOTO&VIDEO. Şcoala Gimnazială Someş-Odorhei s-a clasat pe locul 1 la Cupa „Văii Someşului II”

by Mihai POP
0 comment 220 views
A+A-
Reset

Cupa Văilor și-a reintrat în drepturi după o pauză de doi ani din cauza restricțiilor cauzate de coronavirus. Școala Gimnazială Someș-Odorhei nu s-a arătat afectată de această pauză câștigând faza pe văi ce a avut ca adversari 3 şcoli: Bălan, Năpradea şi Aluniş

Cupa Văilor este cea mai veche competiţie sportivă din judeţul Sălaj. După doi ani de pauză, competiţia revine anul acesta cu ediţia a 52-a. Organizată de DJST Sălaj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, Cupa Văilor a debutat la sfârșitul săptămânii.

Prima competiţie a avut loc marţea trecută, la Şcoala Gimnazială “Silvania” din Şimleu Silvaniei. Este vorba despre Cupa Oraşelor, acolo unde au participat şcolile din cele trei oraşe sălăjene. Elevii s-au întrecut la patru discipline sportive, minifotbal, volei, handbal şi atletism cu probele de viteză 60m, rezistenţă 800m fete, 1000m băieţi, aruncarea mingii de oină şi săritură în lungime.

Competiţia a continuat şi vineri, când a avut loc fazele zonale în alte 9 centre şcolare. Astfel că a 52-a ediție a îndrăgitei competiții „Cupa Văii” s-a desfășurat în data de 20 mai 2022. Școala Gimnazială „Vasile Lucăcel” Someș-Odorhei a fost gazda competiţiei „Cupa Văii Someşului II”, la care au participat reprezenantele comunelor Someş-Odorhei, Năpradea, Bălan şi Benesat.

Şcoala din Someş-Odorhei s-a impus la minifotbal, handbal băieți şi handbal fete

Câștigătorii acestei ediții au fost elevii Şcolii Someș-Odorhei, locul doi revenind celor de la Școala Gimnazială „Traian Crețu” Năpradea. Podiumul a fost completat de Școala Gimnazială „Avram Iancu” Aluniș, reprezentanta comunei Benesat, iar locul IV i-a revenit Școlii Gimnaziale Nr.1 Bălan.

La etapa pe văi au participat un număr de 64 de unităţi de învăţământ din Sălaj, cu aproximativ 3.000 – 3.500 de elevi de gimnaziu participanţi.

Etapa judeţeană va avea loc la Zalău, vineri, 27 mai, în mai multe locaţii unde va fi prezentă și Școala Gimnazială „Vasile Lucăcel” Someș-Odorhei (profesor Alina Sarkozi).

Călin Burian, alături de profesorul Alina Sarkozi

La etapa judeţeană vor participa câştigătoarele de la etapa pe văi şi primii doi clasaţi la probele de atletism. La acestea din urmă, s-au remarcat trei elevi de la Someş-Odorhei.

Astfel, Botișan Andreea s-a clasat pe locul 3 în cursa de rezistenţă, dar şi la concursul de săritură în lungime. Burian Călin s-a impus la lungime și a ocupat locul 2 la viteză. În fine, Ilieș Andreea a ocupat locul 1 la lungime și locul 3 la aruncarea mingii de oină.Rezultatele obținute la Cupa Văii de Școala Gimnazială „Vasile Lucăcel” Someș-Odorhei:

Handbal fete – Locul I (Școala Gimnazială „Vasile Lucăcel” Someș-Odorhei)

Handbal băieţi – Locul I (Școala Gimnazială „Vasile Lucăcel” Someș-Odorhei)

Volei băieţi – Locul III (Școala Gimnazială „Vasile Lucăcel” Someș-Odorhei)

Minifotbal – Locul I (Școala Gimnazială „Vasile Lucăcel” Someș-Odorhei)

Atletism:

Viteză băieți, locul 2 – Burian Călin (Școala Gimnazială „Vasile Lucăcel” Someș-Odorhei)

Viteză fete, locul 2 – Ilieș Andreea (Școala Gimnazială „Vasile Lucăcel” Someș-Odorhei)

Lungime băieți, Locul 1 – Burian Călin (Școala Gimnazială „Vasile Lucăcel” Someș-Odorhei)

Aruncarea mingii de oină, locul 3 – Ilieș Andreea (Școala Gimnazială „Vasile Lucăcel” Someș-Odorhei)

Lungime fete, locul 1 – Ilieș Andreea (Școala Gimnazială „Vasile Lucăcel” Someș-Odorhei)

Rezistență fete, locul 3 – Botișan Andreea (Școala Gimnazială „Vasile Lucăcel” Someș-Odorhei)

Lungime fete, locul 3 – Botișan Andreea (Școala Gimnazială „Vasile Lucăcel” Someș-Odorhei)


You may also like

Leave a Comment