Responsive Menu
Add more content here...


FOTO&VIDEO – Sărbătoare mare la Pria. Tradiție, cântec, joc și voie bună la a 56-a ediție a ”Măsurișului Oilor”

Zi de mare sărbătoare, duminică, pe Măgura Priei, cu ocazia celei de-a 56-a ediţii a “Măsurişul Oilor”. Vreme de primăvară superbă, cu soare, tradiţie, credinţă, cântec, joc şi voie bună, cam aşa poate fi descrisă în câteva cuvinte sărbătoarea ce a adunat mii de persoane. Sărbătoarea l-a avut ca oaspete pe Dinu Iancu-Sălăjanu - preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, dar şi oficialităţi judeţene şi locale

by Mihai POP
0 comment 1.5K views
A+A-
Reset

Pe Măgura Priei a avut loc astăzi o nouă ediţie a serbării măsurişului, organizată în jurul unui vechi obicei pastoral prin care se măsura laptele oilor fiecărui proprietar de oi, pentru o corectă repartizare în cursul anului a cantităţii de lapte ce revenea fiecărui proprietar.

Vreme de primăvară superbă, cu soare, tradiţie, credinţă, cântec, joc şi voie bună, cam aşa poate fi descrisă în câteva cuvinte sărbătoarea ce a adunat pe Măgura Priei mii de oameni îmbrăcaţi în straie de sărbătoare, dar şi oficialităţi locale şi judeţene, politicieni de seamă ai judeţului.

La eveniment au ţinut să fie prezente multe personalităţi din administraţia judeţeană, în frunte cu Dinu Iancu Sălăjanu – preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, dar şi primari şi aleşi locali şi din alte comune.

Pe lângă actorii evenimentului şi oficialităţile obişnuite, pe scena serbării  de la Pria au urcat intrerpreţi de marcă de muzică populară: Mariana Deac, Mircea Cârţişorean, Angela Rusu, Valeria şi Traian Ilea, Văru’ Săndel, Adriana Irimieş, Vasile Coca, Voichiţa Mihoc, Aurica Vaida, Viorel Pop, Ciprian Mocan, Daniela Crişan, Andrei Corb, Radu Pop, Mariana Gabrian Sfechiş, Ariana Bochiş, Adriana Baciu Bonţe, Lucreţia Bolba, Oana Sabău, Denisa Blaga, Mădălina Maria Colcer, Denisa Gudea, Claudiu Mihai Ilieş, dar şi mai mulţi tineri artişti din judeţul Sălaj.

Evenimentul s-a încheiat cu un mare show dar şi cu simpaticele glume marca Văru’ Săndel, cea care a adunat lumea în jurul lui ca un magnet. Ca să fie mai bine văzut, actorul s-a urcat pe un scaun, de unde i-a distrat de minune pe spectatorii. Şi, de parcă asta nu ar fi fost suficient, la finalul concertului, toţi cei adunaţi pe lângă şi-au făcut poze cu sălăjeanul nostru.

Bineînţeles, nu au lipsit nici tarabele cu mâncăruri şi băuturi tradiţionale, iar pentru copii a fost instalat un topogan gonflabil.

A fost o acţiune în care specialiştii, păstrătorii de tradiţii din zona Cizerului, dar şi tânăra generaţie au evidenţiat importanţa acestei manifestări.

Evenimentul a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local Cizer, Consiliul Judeţean Sălaj, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Composesoratul Pria şi Hora TV.

“O nouă ediţie de excepţie a Serbării Câmpeneşti Măsurişul Oilor Pria 2024. Un record de participare, invitaţi de onoare, oaspeţi de seamă, artişti de renume, voie bună şi vremuri bune. Mulţumim pentru sprijin Consiliului Judetean Sălaj, Centrului de Cultură şi Artă Sălaj, Ansamblului Cizereana, Hora TV si domnului Vasile Coca, Formaţiei Instrumentale Meseşul, tinerilor interpreţi locali, expozanţi şi participanţi”, este mesajul  primarului comunei Cizer – Nicolae Pavel


You may also like

Leave a Comment