Foto&Video – Protest de amploare în Zalău, fermierii și transportatorii sunt nemulțumiți de scumpiri

by Mihai POP
0 comment 129 views
A+A-
Reset

Zeci de fermieri, transportatori, dar și oameni de rând sunt pregătiți să se adune pentru a organiza un mega-protest în Zalău împotriva nivelului de trai scăzut pe care îl au în România. Oamenii se plâng de prețurile mari practicate pentru combustibili, de taxele de drumuri și impozite și spun că guvernanții ar trebui să facă politici în favoarea cetățenilor, nu a clasei politice


Zeci de sălăjeni nemulțumiți, cu tractoare și utilaje agricole și alte zeci de mașini de transport marfă, participă luni, la un mega-protest în Zalău, direcționat împotriva Guvernului.

Oamenii se plâng de prețurile mari practicate pentru combustibili, de taxele de drumuri și impozite și spun că guvernanții ar trebui să facă politici în favoarea cetățenilor, nu a clasei politice.

Sălăjenii s-au adunat în zona Peco Vidalis iar de la ora 11.00 au pornit spre centru spre Prefectură unde vor depune o listă cu revendicările lor, similare cu cele de la nivel național.

Proteste similare au loc și în județele vecine Satu Mare, Maramureș sau Cluj.

Alin, fermier din Sălaj: „Bună dimineața dragi fermieri, rezultate sondajului și discuțiile purtate arată dorința mare de a merge la protest cât mai repede , așadar unii colegi deja sunt pe drum spre Zalău sau au ajuns iar ceilalți care nu pot așa devreme vom merge după masă cu forțe proaspete. Vom merge până când situația o impune pt a ne susține cauza .Unii au întrebat ce cerem , vom transmite în scris o listă cu revendicărilor noastre care sunt aceleași cu a celor din toată țara în mare parte , dar TOȚI indiferent de meseria noastră ieșim la protest pt copiii și nepoții noștri, pt părinți , pt că a ajuns cuțitul la os. Trebuie să le aducem aminte Boierilor să scoată mâna din buzunarul Iobagilor , a oamenilor care produc în țara asta. Trebuie să dăm dovadă de bun simț și să arătăm țării calitățile oamenilor muncitori . Dumnezeu să ne ajute !”.

În zgomot de claxoane, unii cu pancarte prin care acuză scumpirile, iar alții cu tricolorul României, sălăjenii s-au plâns de veniturile mici, aceștia vor taversa orașul pe șoseaua de centură.

De cealaltă parte, șoferii profesioniști și transportatorii de mărfuri sau de persoane au reclamat costurile mari nu doar pentru combustibili, ci și cele pentru taxele de drumuri ori asigurări.

You may also like

Leave a Comment