Foto&Video – Parada militară de Ziua Națională a României, la Zalău

by Mihai POP
0 comment 36 views
A+A-
Reset

Vremea rece nu i-a ținut pe sălăjeni departe de parada de 1 Decembrie. Anul acesta au avut parte de o grandioasă paradă cu ocazia Zilei Naţionale a României. Au fost numeroşi copii cu steguleţe tricolore, dar şi vârstnici veniţi să vadă o manifestare cum mai rar se întâmplă în Zalău


Mii de sălăjeni au luat parte vineri la parada militară de 1 Decembrie, organizată la Zalău, pe bulevardul Mihai Viteazu.

Evenimentul care a încheiat şirul manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României în Sălaj a avut vineri, 1 decembrie, la orele amiezii, la Zalău.

În prima parte a evenimentului, a fost oficial un serviciu religios la bustul lui Iuliu Maniu, iar mai apoi oficialităţile locale şi judeţene au depus, la statuia marelui om politic, jerbe şi coroane de flori. Din partea Instituţiei Prefectului şi a Ministerului de Interne, a fost depusă o coroană de flori de către subprefecţii Adriana Sabou şi Florin Florian, alături de şefii structurilor judeţene ale MAI.

Sărbătoarea a continuat mai apoi în centrul Zalăului, pe principalul bulevard al oraşului unde, în prezenţa unei numeroase asistenţe, artista Rodica Pop Seling a interpretat Imnul Naţional, iar ulterior subprefectul Florin Florian a dat citire mesajului premierului Marcel Ciolacu, cu prilejul Zilei Naţionale a României.

După alocuţiunile primarului Zalăului, Ionel Ciunt şi ale preşedintelui Consiliului Judeţean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a urmat parada tehnicii militare şi a trupelor aparţinând structurilor locale ale Ministerului Apărării Naționale, ale Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Ambulanță Județean Sălaj și Crucii Roșii – Filiala Sălaj, cu acompaniamentul muzical al Fanfarei Promenada, a primăriei Zalău.

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a participat, astăzi, la manifestările organizate de Ziua Națională a României, la Șimleu Silvaniei și Zalău, unde a depus coroane de flori la statuia, respectiv bustul lui Iuliu Maniu, unul dintre artizanii Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

📌 “Astăzi, la 105 ani de la înălțătorul moment din Cetatea Unirii, privim cu respect și recunoștință spre trecut și onorăm memoria celor care au luptat pentru apărarea și întregirea țării, reușind să scrie o grăitoare pagină de istorie pentru demnitatea şi unitatea neamului românesc. În fața istoriei noastre impresionante și a valorilor care ne definesc, privim spre viitor cu speranță și determinare. Suntem moștenitorii unui trecut de sacrificiu și curaj, iar fiecare acțiune a noastră adaugă o nouă filă în cartea istoriei naționale. Sărbătorind această zi, să continuăm să construim o Românie a unității, demnității și dreptății, încununate de dragoste și respect reciproc. Să trăiești în veci, Românie! La mulți ani tuturor sălăjenilor!”, a transmis Dinu Iancu-Sălăjanu.

🔖 Tot în contextul Zilei Naționale, Consiliul Județean Sălaj și instituțiile de cultură subordonate au organizat, la Zalău, o serie de activități ce au inclus ateliere interactive, o expoziție foto-documentară, momente artistice, precum și un mic târg de produse locale.

La mulţi ani, români!

La mulţi ani, România!

You may also like

Leave a Comment