Responsive Menu
Add more content here...


Foto&Video. Natura s-a dezlănțuit! Grindina a afectat zeci de hectare de culturi în mai multe localități din Sălaj

Natura s-a dezlănțuit în zona Sălajului. Un cod portocaliu de furtuni a adus grindină și vijelii puternice care au măturat totul în cale și au lăsat în urmă gospodării distruse din mai multe localități

by Mihai POP
0 comment 4.8K views
A+A-
Reset

Județul Sălaj a fost zdrobit de furtuni și grindină încă de vineri după-amiază, într-un cât drumurile au fost paralizate de o ploaie torențială. Șoferii care s-au încumetat să înainteze au fost nevoiți să se întoarcă din cauza vizibilității reduse.

Vremea rea a produs din nou pagube însemnate, în mai multe localități din Sălaj

Meteorologii au emis un cod portocaliu sâmbătă, 01-06-2024 de la ora 16:23 până la 01-06-2024 ora 17:15 pentru comunele Surduc, Năpradea, Gâlgău, Ileanda, Letca, Băbeni, Cristolț, Poiana Blenchii, Rus și Lozna.

Se vor semnala : averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie.

În comunele Surduc respectiv Creaca, a plouat minute bune cu gheață și au fost afectate  zeci de hectare de culturi de legume, viță de vie, pomii fructiferi sau porumb.

După-amiază, cerul s-a întunecat și a început să tune înfiorător. La scurt timp a început să cadă gheață, iar ploaia a durat mai bine de 20 de minute.

Grindina a lăsat în urmă pagube mari în grădini și solarii.

Meteorologii au emis, sâmbătă, numeroase avertizări cod portocaliu şi cod galben pentru mai multe zone din Sălaj.

 


Sursa video: Severe Weather Alert – Salaj.

You may also like

Leave a Comment