Responsive Menu
Add more content here...


FOTO&VIDEO. Momente speciale la Bălan. Primăria a premiat peste 100 de cupluri de “AUR”

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 20 views
A+A-
Reset

Pentru prima dată în istoria comunei, autorităţile locale au organizat o ceremonie în care au premiat toate cuplurile din comună care au împlinit 50 de ani de căsnicie! Cum un astfel de eveniment nu a mai avut loc anterior, au fost nu mai puţin de 108 cupluri premiate. Evenimentul a avut loc marţi, în căminul cultural din Chechiş, la care a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Dinu Ianu-Sălăjanu

Un eveniment deosebit a avut loc marţi la Chechiş. Pentru prima dată în istoria comunei, cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie au fost premiate de autorităţi.

Cum un astfel de eveniment special nu a mai avut loc niciodată, autorităţile au premiat atât cuplurile care au nunta de aur în acest an, dar şi pe cele care au împlinit această vârstă şi în anii trecuţi.

Nu mai puţin de 108 de cupluri, premiate de autorităţi cu ocazia nunţii de aur!

În total, Primăria şi Consiliul Local Bălan a premiat nu mai puţin de 108 cupluri din cele cinci sate ale comunei –  Bălan, Chendrea, Gălpâia, Chechiş şi Gâlgău Almaşului!

Primarul Daniel Pop crede că aceste cupluri nu trebuie uitate şi în acest sens a făcut demersurile pentru a putea oganiza un astfel de eveniment.

Premierea cu fast a avut loc marţi, 6 decembrie, începând cu ora 13.00, la căminul cultural, la care lucrările de reabilitare şi modernizare au fost finalizate în acest an.

Acest eveniment de suflet a avut şi un invitat special, nimeni altul decât Dinu Iancu Sălăjanu preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, fiu al satului Bălan, cu care comunitatea se mândreşte!

Ioana Stejerean directoarea Şcolii Gimnaziale Bălan – a fost cea care a prezentat evenimentul care a început cu o rugăciune spusă de preotul din Chechiş.

Primarul Daniel POP: “Şi la această vârstă onorabilă că viaţa în doi este frumoasă

După acel moment, pe scenă a urcat primarul Daniel Pop, care a ţinut să felicite la rândul său cuplurile din sală.

Cred că modelele sunt importante într-o comunitate. Vă asigurăm de tot respectul şi preţuirea noastră, pentru că în ciuda vremurilor grele pe care le-aţi traversat, aţi continuat să rămâneţi împreună. Dumneavoastră demonstraţi şi la această vârstă onorabilă că viaţa în doi este frumoasă şi că familia este o valoare importantă a societăţii noastre. Vă mulţumesc, vă doresc Sărbători Fericite şi să aveţi parte de sănătate alături de cei dragi. Dumnezeu să vă binecuvânteze. Dumnezeu să binecuvânteze comuna Bălan”, a spus Daniel Pop, primarul comunei.

Moment emoţionant cu Dinu Iancu-Sălăjanu – fiu al satului Bălan. Mulţi seniori au ascultat discursul cu ochii în lacrimi

Pe scenă a urcat apoi Dinu Iancu Sălăjanu. Preşedintele Consiliului Judeţean a avut un discurs emoţionant, pe care seniorii prezenţi în sală l-au ascultat cu ochii plini de lacrimi…

Umblând foarte mult şi prin ţară şi prin judeţul nostru, parcă văd o tristeţe continuă, care nu neaparat ne caracterizează. Am uitat să ne mai bucurăm de lucrurile frumoase care se întâmplă în viaţa noastră şi, din păcate, toate acestea pentru că ne lăsăm manipulaţi de mai marii vremurilor şi de toată agenda asta de la TV şi din mass-media. Văzându-vă aici, îmi aduc aminte cu nostalgie de părinţii mei, de bunicii mei, care alături de dumneavoastră ne-au clădit nouă viaţa şi viitorul. Atunci când se vorbeşte continuu de greutăţi, îmi aduc aminte de adevăratele greutăţi pe care le-am avut. (…) Mi-ar plăcea să cred că ne putem bucura de acest eveniment frumos din viaţa dumneavoastră. Vreau să vă spun că vă apreciez foarte mult şi îi mulţumesc bunului Dumnezeu că mi-a dat această posibilitate ca – din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj – să vă pot felicita din tot sufletul şi din toată inima (…)”, a spus Dinu Iancu Sălăjanu. 

Program artistic pregătit de elevii de la şcolile din comună

A existat şi un moment artistic, pregătit de elevii de la şcolile din Bălan şi Gâlgău Almaşului. Îndrumaţi de profesorul de religie –  Andrei Fărcaş – copiii i-au încântat pe bunici cu un mic concert de colinde.

S-a trecut apoi la premierea efectivă a cuplurilor. La ultima şedinţă de Consiliu Local s-a stabilit ca fiecare cuplu să primească câte o diplomă, un buchet de flori şi un premiu în bani, în valoare de 200 de lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean, reîntâlnire cu educatoarea sa

Un moment mai special a avut loc atunci când pe scenă au urcat un bunicuţ în vârstă de 91 de ani, alături de bunicuţă, în vârstă de 90 de ani.

Totodată, un alt moment mai emoţionant a fost acela în care Maria Rodina – educatoarea care i-a îndrumat primii paşi şi lui Dinu Iancu-Sălăjanu a fost premiată alături de soţul ei. 

Doamna educatoare nu a ratat ocazia şi s-a pozat alături de fostul ei elev, ajuns între timp preşedinte al Consiliului Judeţean.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 7 decembrie.

You may also like

Leave a Comment