Responsive Menu
Add more content here...


Foto&Video – Inundații într-o localitate din Sălaj cauzate de ploile torențiale. Apele au năvălit în curțile oamenilor

Ploile căzute joi după-amiază au lăsat în urmă străzi și curți inundate în zona de nord-est a județului, localitatea Tihău (comuna Surduc)

by Mihai POP
0 comment 9,5K views
A+A-
Reset

Suntem martorii unui început de vară furtunos. Ploile torențiale au lovit cu forță în Sălaj. O viitură imensă a măturat o localitate, a distrus complet grădinile.

În urma averselor, mai multe păraie s-au umflat, iar apa a pătruns în gospodării din Tihău, sat care aparține de comuna Surduc. 

Apa se întinde cât vezi cu ochii, în gospodării și grădini. Oamenii sunt devastați: furtuna le-a distrus toată munca.

Vă reamintim, județul Sălaj se află sub o avertizare Cod Galben de ploi, valabilă până vineri dimineața în jurul orei 03.00. În acest interval sunt așteptate averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp, iar pe alocuri 40 l.

De asemenea, în vigoare este și o avertizare hidrologică Cod Galben, până mâine, la prânz – Interval: 27.06.2024, ora 12:00 – 28.06.2024, ora 12:00.

Astfel, în arealul Someș-Tisa există riscul depășirii cotelor de atenție pe anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Lăpuș, Tur, Someşul Mare, Someșul Mic, Someș și Crasna.

 

You may also like

Leave a Comment