Responsive Menu
Add more content here...


Foto&Video – Imagini de poveste. Aurora Boreală a fost surprinsă noaptea trecută pe bolta cerească a județului Sălaj

Sălăjenii s-au bucurat noaptea trecută de un cer de poveste, colorat în nuanțe de roșu și verde. Aurora Boreală a fost surprinsă în mai multe localități din județ

by Mihai POP
0 comment 3K views
A+A-
Reset

Imagini de poveste pe cerul Sălajului. Mai mulți sălăjeni norocoși s-au bucurat în noaptea de vineri de un cer de poveste, colorat în nuanțe de roșu și violet. Aurora boreală a fost din nou vizibilă din mai multe zone ale județului, în urma unei explozii solare.

Aurora boreală a colorat văzduhul în cele mai frumoase nuanţe roşiatice, motiv pentru care toate reţelele de socializare s-au umplut de mii de fotografii spectaculoase.

Natura a oferit un spectacol de culoare şi lumină

Fenomenul a fost imortalizat din mai multe localități din Sălaj cum ar fi: Someș Odorhei, Drighiu, Hida, Șimleu Silvaniei, Peceiu, Municipiul Zalău și chiar din mai multe județe ale țării.

De asemenea, spectacolul de lumini a putut fi observat şi din alte ţări europene, precum Marea Britanie, Germania, Polonia, Cehia şi Ungaria.

Pământul, lovit de o furtună geomagnetică

Fenomenul optic s-a datorat unei furtuni geomagnetice majore care a lovit Pământul. În doar 24 de ore, două pete solare uriaşe s-au unit şi au provocat erupţii solare din clasa X, adică cele mai puternice.

Aurora boreală, denumită și aurora polară, este un fenomen natural care se formează în urma coliziunii moleculelor gazoase de pe Pământ cu particule încărcate magnetic provenite din vânturile solare.

Din punct de vedere ştiinţific, aurorele polare pot apărea oriunde pe glob. Totuși, ele sunt văzute cel mai bine pe o rază de aproximativ 2500 de km în jurul polilor magnetici ai Pământului: aurora boreală la Polul Nord, respectiv aurora australă la Polul Sud.

Aurora Boreală a mai fost văzută pe Cerul din Sălaj în noiembrie 2023, tot după o puternică explozie solară.

You may also like

Leave a Comment