Responsive Menu
Add more content here...


Foto&Video – Grupul vocal ”Plaiuri Codrenești” din Cehu Silvaniei a reprezentat Sălajul la un festival raional de folclor din Republica Moldova

Festivalul raional “Cântă de răsună lunca” s-a petrecut în acest an la Cuhnești, cu participarea a 19 colective artistice din raionul Glodeni, oaspeți din alte raioane dar și din România. La acest festival a participat și din Sălaj Grupul vocal “PLAIURI CODRENEȘTI” din Cehu Silvaniei

by Mihai POP
0 comment 743 views
A+A-
Reset

În data 29.06.2024 “GRUPUL VOCAL PLAIURI CODRENEȘTI” din CEHU SILVANIEI a avut plăcerea de a participa în REPUBLICA MOLDOVA (RAIONUL GLODENI) la Festivalul raional „Cântă de răsună lunca” .

Festivalul s-a petrecut în acest an la Cuhnești, cu participarea a 19 colective artistice din raionul Glodeni, oaspeți din alte raioane dar și din România.

Organizatorii festivalului, Consiliul Raional Glodeni, Secția Cultură Și Turism, în frumoasă colaborare cu Primăria Cuhnești Raionul Glodeni, au adunat cetățeni și oaspeți ai raionului Glodeni, în apropierea casei lui Alexei Vidrașco – artistul care promovează și practică sculptura, pictura, reprezintându-ne raionul în Țară și peste hotare.

Prezenți la eveniment au fost: conducerea raionului, reprezentantul Guvernului în teritoriu, reprezentanți din cadrul Centrului Național de Conservare a Patrimoniului Cultural Imaterial, primari, locuitori și oaspeți ai raionului.

Grupul vocal “PLAIURI CODRENEȘTI” participă anual la astfel de evenimente culturale din diferite zone a RAIONULUI GLODENI și nu numai.

Aceste participări ale grupului se datoreaza înfrățirii orașului Cehu Silvaniei cu satul FUNDURII VECHII (RAIONUL GLODENI, REPUBLICA MOLDOVA), înfrățire ce a fost făcută pe data 1 DECEMBRIE, cu ocazia CENTENARULUI.

 

You may also like

Leave a Comment