Foto&Video. Frumuseţea jocului şi dorul de tradiții au încântat publicul din Someș Guruslău la evenimentul “Obiceiuri și tradiții “din Satele de pe Valea Someșului

Joc, cântec și voie bună pe Valea Someșului. În duminica Tomi, Muzeul satului de altădată Someș Guruslău, împreună cu Primăria comunei Năpradea, Centrul de Cultură și Artă al județului Sălaj au organizat un spectacol inedit, care a dorit să pună în evidență tradițiile și obiceiurile

by Mihai POP
0 comment 517 views
A+A-
Reset

La finalul săptămânii trecute a avut loc un spectacol muzical-coregrafic deosebit în localitatea Someș Guruslău, în organizarea Muzeului Satului de Altădată. 

Evenimentul a fost aşteptat cu nerăbdare de toţi sătenii, dar nu numai, sala Căminului Cultural din localitate dovedindu-se a fi neîncăpătoare pentru  spectatorii care au dorit să-i vadă pe artiştii invitaţi în spectacol.

Participarea a fost una diversă, copii, adulţi şi bătrâni s-au adunat pentru a socializa şi a petrece timp de calitate alături de consăteni şi de cei dragi.

În cadrul acestuia, pe scenă au urcat Ansamblul “De la lume adunate și iară la lume date!” Cluj-Napoca, Ansamblul “Mugur, mugurel” din Zalău și Ansamblul “Drag de Joc” al Casei Municipale de Cultură Zalău, cu toţii oferind momente artistice de mare calitate.

Astfel, grupele de copii și tineri ale ansamblului au prezentat suite de dansuri ce au readus în atenţie farmecul de altădată al jocului duminical organizat la Someș Guruslău.

Pentru cu DORUL de tradiții și de Jocul Popular, spectatorii s-au prins în horă și au dansat pe săturate. Demn de menţionat este şi faptul că primarul comunei Năpradea, domnul Vasile Fodor dar și doamna viceprimar Eugenia Pop au făcut parte din colectivul de dansatori.

La acest eveniment cultural, cetățenii au fost așteptați să fie îmbrăcați cu toții în costumul popular și să facă din această zi, una de neuitat.

Aşadar, Someș Guruslău are cu ce se mândri! Cu oameni frumoşi, muncitori, talentaţi şi iubitori de tradiţii şi de adevăr, dar şi cu un ansamblu folcloric de excepţie, jocul tradiţional al satelor de pe Valea Someșului are viitorul asigurat!

Spectacolul este organizat de Centrul de Cultură și Artă al județului Sălaj, Primăria Comunei Năpradea, Muzeul Satului de Altădată din Someș-Guruslau și Școala Populară de Arte și Meserii CCAJS.

Dragi urmăritori și iubitori de folclor, cu ocazia Duminicii Tomi, Bunul Dumnezeu a fost alături de noi întrucât evenimentul organizat de Muzeul Satului de altădată a fost o reușită din punctul nostru de vedere.

Noi ne înclinăm în fața dumneavoastră și dorim să vă mulțumim fiecăruia în parte pentru ajutorul acordat! ❤️O să încep prin a le mulțumi grupului nostru de femei din sat, socăcițele noastre cum ne place nouă să le spunem: Mărioara, Ani și Viorica Mândru, Viorica Pop, Viorica Cristea, Viorica Crișan, Măriuca Barbur, Maria Jurcău-Bonț și mămuca Florica Rognean. 💛De asemenea mulțumiri domnului primar Vasile Fodor și doamnei viceprimar Eugenia Pop care s-au împlicat încă de la începuturile noastre cu entuziasm și mereu cu zâmbetul pe buze. 💙 Mulțumim pentru bucatele alese domnului Mladin Gabriel, doamnei Sanda Galiș și doamnei Violeta Barbur. Mulțumim familiei Stegerean Viorica și Matei, doamnei Mariana Hozan, și domnului părinte Alexandru Creț împreună cu doamna preoteasă Valeria Creț!

În mod special vrem să le mulțumim domnului Săuca Daniel, Manager al Centrului de Cultură și Artă Sălaj, Ansamblului “De la lume adunate” din Cluj-Napoca, Ansamblului “Drag de joc” al Casei Municipale de Cultură din Zalău și Ansamblului “ Mugur Mugurel” împreună cu veteranii Școlii populare de arte coordonați de către Anghel și Doina Dușcaș pentru prestația pe scenă cât și solistei noastre Ramona Timar care ne-a încântat cu minunate cântece, fără ei evenimentul nu ar fi avut sclipire.

De această dată vrem să menționăm cu admirație printre mulțumirile noastre și pe cei care nu vor să iasă așa tare în “lumina reflectoarelor”, nepoților noștri Cristian și Marinela Jurcău-Bonț și doamnei Rodica Pop Seling pentru tot ajutorul moral, fizic și sufletesc acordat ori de câte ori îl cerem.

Iar vouă, dragii noștri iubitori de vechi, vă mulțumim că v-ați adunat în număr atât de mare, fără voi sala ar fi fost tristă. Sperăm că v-ați simțit bine și că v-a plăcut proiectul nostru! Vă iubim și vă apreciem. Ne revedem la următoarea ediție în număr si mai mare, cu și mai multă voie bună și veselie❗️❗️❗️”, a transmis Muzeul satului de altădată Someș-Guruslău

 

You may also like

Leave a Comment