Responsive Menu
Add more content here...


Foto&Video – Episodul „28 Mai 2019” s-a repetat în județul Sălaj. Copaci rupți și grindină de mărimea oului de găină, în timpul furtunii de luni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cu vijelii puternice şi grindină, valabilă pentru jumătate din țară, au fost activate grupe operative ale ISU în 21 de judeţe, inclusiv județul Sălaj

by Mihai POP
0 comment 5,9K views
A+A-
Reset

Încă de la intrarea în vigoare a prognozelor emise de meteorologi, pompierii din nouă județe, Botoşani, Buzău, Caraş, Iaşi, Maramureş, Prahova, Sălaj, Suceava şi Timiş, au trebui să intervină fie pentru evacuarea apei din case sau gospodării, fie pentru îndepărtarea unor acoperişuri, copaci sau stâlpi căzuţi din cauza furtunilor.

Mai multe localități din Sălaj s-au confruntat luni cu căderi de grindină de dimensiuni mari și medii, dar și o vijelie puternică cu rafale de peste 90 km/h, frecvente descărcări electrice și averse torențiale ce au acumulat peste 50 l/m².

Meteorologii au emis Cod Roșu pentru Cehu Silvaniei, Someș-Odorhei, Sălățig, Năpradea, Gâlgău, Ileanda, Letca, Benesat, Rus și Lozna, până la ora 20.00.

Populația a fost avertizată prin Ro-Alert.

În mai mult zone din Sălaj vântul puternic a pus la pământ mai mulți copaci și stâlpi de electricitate. În unele cazuri a fost nevoie și de intervenția pompierilor de la ISU. Echipajele de Inspectoratul pentru Situații de Urgență au intervenit pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe stradă.

Nici astăzi nu scăpăm de ploi și vijelii. Potrivit ANM, de astăzi, de la ora 12.00, până diseară la ora 23.00,  în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul și centrul Moldovei și cea mai mare parte a zonei montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp.

 

 


Sursa Video: Severe Weather Alert – Salaj 

You may also like

Leave a Comment