Foto&Video – Drumul Județean dintre Crișeni și Cehu Silvaniei a fost complet reabilitat

by Mihai POP
0 comment 44 views
A+A-
Reset

Consiliul Județean Sălaj a realizat în această săptămână recepția lucrărilor de reabilitare a drumului județean DJ 108D, ce leagă localitățile Crișeni și Cehu Silvaniei, un drum cu o lungime de 23 de kilometri


Drumul Județean 108D, ce leagă localitățile Crișeni și Cehu Silvaniei, a fost reabilitat și modernizat printr-un proiect cu finanțare europeană.

Recepția la terminarea lucrărilor va avea loc joi, 7 decembrie.

Drumul județean reabilitat este o legătură mult mai rapidă între Crișeni și Cehu Silvaniei și va asigura condițiile pentru o dezvoltare a economiei și turismului în această parte a județului.

Acest sector de drum județean face legătura între trei drumuri naționale/europene, respectiv DN 1H (Crișeni), DN 1F (E81) – incluse în rețeaua TEN-T și DN 1C (E58), reprezentând unica legătură a locuitorilor comunelor aflate pe traseul drumului (Crișeni, Dobrin, Sălățig), cu municipiul Zalău și orașul Cehu Silvaniei, respectiv cu drumurile europene și naționale din regiune (incluse în rețeaua TEN-T).

Proiectul a fost reabilitat astfel:

– 23 km de drum reabilitate, au fost construite 7 km de troturare noi și un pod nou la Sălățig.

Valoarea investiției a fost de 72 de milioane lei cofinanțat din FEDR – POR 2014 – 2020 (Fondul European de Dezvoltare Regională – Programul Operațional Regional 2014-2020).

You may also like

Leave a Comment