Responsive Menu
Add more content here...


Foto&Video – A plouat cu grindină în mai multe localități din Sălaj. Gheața, cât bobul de mazăre

Sfârșitul lunii mai se încheie cu ploi torențiale și furtuni în mai multe zone din județ. În localitățile Ciumărna, Sălăjeni și Sărmășag au fost afectate de grindina de mari dimensiuni care s-a abătut asupra județului în după amiaza zilei de vineri

by Mihai POP
0 comment 11.1K views
A+A-
Reset

Județul Sălaj s-a aflat sub avertizare meteorologică, până la ora 20.00. În tot județul, local, s-au semnalat averse (pe alocuri torențiale) însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și măzăriche/grindină de mici dimensiuni, posibil în cantități importante.

Potrivit meteorologilor a fost emis astăzi cod portocaliu de furtună în comunele Sărmășag și Chieșd și cod galben pentru alte comune din județ. În mai puțin de o oră, localitățile au fost date peste cap de ploaia torențială însoțită de grindină.

În special, culturile agricole au fost afectate, iar localnicii s-au resemnat că anul acesta nu vor avea fructe sau legume. Străzile şi curţile au fost acoperite de un strat alb de gheaţă, iar grădinile oamenilor au fost afectate.

Norii negri au adus cu ei  bucăţi destul de mari de grindină. Pe alocuri, gheaţa aproape că a acoperit asfaltul.

De asemenea, autoritățile din județul Sălaj au emis și o avertizare de tip RO-Alert pentru grindină, vijelii și averse torențiale.

Vremea grea s-a abătut şi asupra altor localităţi din judeţul Sălaj.


Sursa video: Severe Weather Alert – Salaj

You may also like

Leave a Comment