Responsive Menu
Add more content here...


Foto&Video – A doua zi de proteste ale agricultorilor si transportatorilor. Zeci de utilaje si camioane se îndreaptă spre Zalău

by Mihai POP
0 comment 269 views
A+A-
Reset

Este a doua zi în care agricultorii și transportatorii din județul Sălaj au iesit pe șosele, pentru a protesta. În această dimineață protestatarii au revenit în număr mai mare din mai multe comune precum Bocșa, Hida sau Someș Odorhei și se îndreaptă spre Zalău


O coloană de autovehicule de câțiva kilometri se îndreaptă spre Zalău din direcția Jibou, îngreunând traficul rutier pe traseu.

Zeci de tractoare, camioane dar și mașini au trecut de localitatea Popeni și se vor întâlni cu alte grupuri de protestatari din zona municipiului.

La protest participă fermieri din mai multe comune precum Bocșa, Hida sau Someș Odorhei. Printre protestatari se află si Ioan Barou, fostul primar al comunei Bocșa, care deţine o fermă în comună şi lucrează zeci de hectare de pământ.

Protestul a început, luni dimineaţa la ora 11,00, când fermieri şi transportatori din toate zonele din judeţ au început să se strângă într-o parcare din zona Peco Vidalis.

Cei implicați sunt hotărâți să continue protestele, nemulțumiți fiind de accizele mari la motorină, prețurile RCA, dar și de schimbările legislative propuse de Guvern.

”16.01 maine dimineata la ora 9 adunam la vidalis! Și Salajul sa pregătiți pentru protest împotriva preturilor abuzive din partea guvernului cu dedicație pentru romani, va așteptăm alături de noi pe fiecare dintre dumneavoastră care deține un autoturism sa se alăture noua. O mica rugăminte de distribuție pentru a afla cât mai mulți Sălăjeni pentru a se putea alatura și ei. Va mulțumim #Fermieri #Romania #Protest #GuvernCorupt #Salaj #Romani – se arată într-o postare pe Facebook.

Planul mărșăluitului în coloană este de a crea cât mai mari ambuteiaje în trafic, pe șoselele de acces spre oraș.

La nivel național, sute de camioane și tractoare ale fermierilor au ales să meargă către Capitală și să blocheze, ori să îngreuneze circulația pe cele mai importante drumuri ale țării, urmând modelul colegilor din Germania.You may also like

Leave a Comment