FOTO&VIDEO. 5 Decembrie – Ziua internaţională a voluntarilor. Mesajul transmis de ISU Sălaj

by Mihai POP
0 comment 60 views
A+A-
Reset

În fiecare an, pe 5 decembrie este marcată Ziua internaţională a voluntarilor. Cu această ocazie, reprezentanții ISU Sălaj mulțumesc voluntarilor din cadrul programului „Salvator din pasiune” și a celor din cadrul SVSU


Astăzi, 5 decembrie, este ziua internaţională a voluntarilor – zi în care în mod special le MULŢUMIM voluntarilor, oamenii care au şi simt dorința de a salva, de a se implica în ajutorarea semenilor aflaţi în dificultate, fără a primi ceva în schimb.

Prin programul național “Salvator din pasiune”, de-a lungul timpului, ISU Sălaj a format peste 100 de voluntari care, din pasiune și bunătate și-au dăruit timpul liber, energia și aptitudinile pentru a învăţa lucruri noi și utile, cunoştinţe care la nevoie pot face diferenţa între viaţă şi moarte.

Voluntarii I.S.U. care activează în cadrul acestui program reprezintă un exemplu, iar poveştile lor atrag mereu alți oameni dornici să vină în sprijinul semenilor.

Vă prezentăm câteva gânduri ale acestor oameni minunați care i-au determinat să devină voluntari ISU:

“Mereu mi-a plăcut să ajut fără să aștept ceva în schimb. 100% ISU este mediul în care pot să dobândesc cunoștințe folositoare pe tot parcursul vieții, să trăiesc experiențe de neuitat și să îmi extind iubirea față de această pasiune numită voluntariat.” –Antonio

“Motivația de a participa la voluntariat a fost cea de-a învăța cum să fi capabil să salvezi o viață. Acest dar este unul care nu poate fi comparat cu nimic în lume. Să ajuți fără să aștepți nimic înapoi este o dovadă de umanitate și dragoste față de semeni.” –Almira

“Pentru mine voluntariatul oferă șansa de a da ceva înapoi. Voluntariatul este un mod de a îți face prieteni noi, de a ajuta la corectarea unor probleme sociale și de a te dezvolta ca individ. ” Paula

Mulțumim pentru implicare dragi voluntari și suntem mândri că faceți parte din familia noastră!

La mulți ani și felicitări vouă, oameni cu suflet mare!

Împreună suntem M.A.I. puternici și M.A.I. bine pregătiți!” au transmis reprezentanții ISU Sălaj.

Care este tema zilei internaționale a voluntarilor din 2023

În 2023, tema zilei este „The power of collective action: if everyone did”, arătând că dacă toţi oamenii s-ar oferi voluntar, lumea ar fi un loc mai bun, însemnând posibilităţi nelimitate pentru dezvoltare durabilă – hrană şi educaţie pentru toată lumea, un mediu curat şi sănătate bună, societăţi incluzive şi paşnice şi multe altele, potrivit www.un.org/.

Voluntariatul este o resursă regenerabilă enormă pentru rezolvarea problemelor sociale, economice şi de mediu în întreaga lume. Pe măsură ce lumea se confruntă cu provocări tot mai mari, voluntarii sunt adesea primii care ajută.

Voluntarii sunt în prim-plan în crize şi urgenţe, adesea în situaţii extrem de dificile şi de cele mai multe ori groaznice. Cu prilejul acestei zile se doreşte recunoaşterea voluntarilor din întreaga lume.

You may also like

Leave a Comment