Foto – Ziua Culturii Naționale marcată la Zalău

by Mihai POP
0 comment 96 views
A+A-
Reset

Ziua Culturii Naţionale, sub geniul lui Mihai Eminescu, a fost celebrată și la Zalău. La eveniment au participat și primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, împreună cu viceprimarul Teodor Bălăjel


Ziua Culturii Naționale a fost marcată, astăzi, la Zalău, prin evenimentul intitulat 🇷🇴 ” Ziua Culturii Naționale, sub semnul lui Mihai Eminescu”, care a avut loc în sala de spectacole a Clădirii Transmilvania.

Evenimentul literar-muzical a fost organizat de Primăria Municipiului Zalău și Casa Municipală de Cultură, în parteneriat cu Colegiul Național “Silvania” și Liceul de Artă “Ioan Sima” și a fost susținut de elevi și profesori, în acompaniamentul Orchestrei Ansamblului Artistic Profesionist “Porolissum”, condusă de dirijor Ionuț Dârjan.

Elevii și-au etalat talentul prin momente muzicale instrumentale din creația compozitorilor români, romanțe pe versuri din creația poetului Mihai Eminescu, precum și momente de recitare din creația eminesciană sau alți scriitori români care și-au dedicat operele poetului Mihai Eminescu.

La eveniment au participat și primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, împreună cu viceprimarul Teodor Bălăjel, iar în cadrul alocuțiunii susținute domnul primar a transmis “La mulți ani celor care promovează cultura și valorile românești! Felicitări tuturor celor care au contribuit la organizarea și desfășurarea acestui minunat spectacol care marchează ziua poetului nostru național – Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale”.

You may also like

Leave a Comment

error: Content is protected !!