Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Vizită surpriză pentru sensei Călin Marincaş

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 32 views
A+A-
Reset

Antrenorul şi conducătorul Clubului Sportiv Seiko Zalău a fost vizitat, chiar de ziua lui, de preşedintele Federaţiei de Karate din SUA, Joe Mîrza, cel care este şi preşedintele Amateur Athletic Union (AAU)


Ziua de 3 decembrie este o zi specială pentru sensei Călin Marincaş de la CS Seiko Zalău, deoarece în această zi, multiplul campion mondial, european şi naţional îşi serbează ziua de naştere.

Doar că, sensei nu şi-a neglijat munca pe care o depune la clubul său de karate şi luni, chiar dacă a fost ziua lui, a mers la antrenamente pentru a-i pregătii pe elevii săi, mai ales că urma Campionatul European şi Cupa Europeană din Slovenia.

Doar că, în timpul antrenamentului, Călin Marincaş a fost întrerupt de o vizită neaşteptată. Nu a fost orice vizită, iar pragul “casei” de antrenament al celor de la CS Seiko Zalău a fost trecut de Joe Mirza, nimeni altul decât preşedintele Federaţiei de Karate din Statele Unite ale Americii, dar şi preşedintele Amateur Athletic Union (AAU), acesta fiind însoţit de româno-americanul Mike Apan, secretar general al Federației Mondiale de Fudokan. AAU este o organizaţie privată, bazată pe voluntariat.

De altefel, uniune organizeaze campionate de la nivel local până la nivel naţional, la toate disciplinele sportive, nu doar karate. Joe şi Mike se aflau la o competiţie în Cluj-Napoca şi s-au gândit să-l surprindă pe Călin Marincaş, mai ales că era şi onomastica renumitului karateka. De altfel, Joe Mirza a fost şi cel care l-a invitat pe conducătorul CS Seiko Zalău să participe la Campionatele Naţionale ale Statelor Unite ale Americii din luna iulie a acestui an.

“Am fost suprins, deoarece eu mă aflam în pregătire cu echipa mea de la lotul naţional, formez o echipă cu încă doi băieţi, unul din Cluj şi unul din Bihor, moment în care cei doi mi-au făcut o surpriză. Şi, împreună chiar am avut un antrenament interesant vizavi de exact ceea ce pregăteam noi de kata. Am învăţat metode diferite de antrenament faţă de ceea ce ştiam eu, faţă de aplicaţia din kata. Ceea ce înseamnă tehnicile care se fac într-un kata şi chiar mi-a plăcut foarte mult, ba chiar şi lui i-a plăcut foarte mult. Joe chiar a rămas impresionat şi de Zalău. Cât despre copii, aceştia au rămas impresionaţi, chiar dacă au fost uşor timoraţi”, ne-a spus Călin Marincaş.

Această vizită a fost una reuşită, sportivul-antrenor de la CS Seiko Zalău a fost surprins de vizita primită din partea celor doi. Ba mai mult, Marincaş a primit deja invitaţia din partea lui Joe Mirza să participe şi anul viitor la Campionatele Naţionale ale Statelor Unite ale Americii din 2019.

„Mi-a mai făcut încă o invitaţie pentru anul viitor la Campionatele Naţionale din iunie de anul viitor. Îmi doresc să onorez cu prezenţa această invitaţie”, ne-a mai spus Marincaş.

Sursa foto: Petru Pop

You may also like

Leave a Comment