Responsive Menu
Add more content here...


FOTO-VIDEO. David Anton, KO de senzaţie la revenirea în competiţiile oficiale

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 30 views
A+A-
Reset

Zălăuanul care se pregăteşte la Kickboxing & MMA Jibou a luptat la Grand Tournament de la Satu Mare, reuşind să se impună prin KO. Pentru această competiţie, David Anton s-a pregătit sub comanda antrenorilor Alexandru Bîgi, Laurenţiu Lăpuşte şi Virgil Meleg. La turneul de la Satu Mare au mai obţinut medalii de aur şi zălăuanul Paul Bădăcean şi jibouanii Ion Dorel şi Bogdan Lupuţan


Începând din luna ianuarie 2020, la Jibou s-a deschis sala Kickboxing & MMA Jibou, la iniţiativa jandarmului Alexandru Bîgi, cel care este şi antrenor în sala respectivă.

De altfel, Bîgi este un fost luptător de kickboxing, dar care s-a restras de la participarea la gale, din cauza unei accidentări.

Însă, nu a putut sta departe de acest sport şi din dorinţa de a face ceva pentru oraşul său, fostul sportiv a decis să deschidă o sală de kickboxing, unde cei care doresc să facă performanţă în acest sport să aibă posibilitatea să se antreneze chiar la ei în oraş. Sala se află în zona Stadionului “Rapid” din Jibou.

Din păcate, pandemia de coronavirus a dat un pic peste cap activitatea sălii, astfel că de la deschidere şi până în prezent, Alexandru Bîgi a creat o grupă pe care a pregătit-o timp de aproximativ 6 luni, iar la finele săptămânii trecute a participat la prima competiţie oficială, Grand Tournament de la Satu Mare.

A fost o competiţie de mare anvergură ce a adunat la start luptători consacraţi, astfel că spectacolul în ringa fost garantat.

David Anton, KO-ul serii

David Anton este un sportiv promiţător care a reprezentat Sălajul în competiţii de kickbox. S-a pregătit sub comanda lui Laurenţiu Lăpuşte la Pro Gym Zalău, iar în prezent se antrenează la sala lui Alexandru Bîgi la Jibou, cei doi fiind şi colegi la Jandarmeria Sălaj.

Înaintea de a ajunge să se pregătească la Jibou, Anton s-a antrenat şi la Stoica Brothers Academy în Bucureşti, acolo unde a activat în ultimul an, înainte ajungă la IJJ Sălaj.

Sportivul a participat la Grand Tournament Satu Mare, în ceea ce a fost primul său meci la profesionişti, iar sălăjeanul a făcut seznaţie şi nu putea avea un debut mai frumos de atât.

Astfel, în chiar primele secunde ale primei reprize, David Anton a reuşit un KO spectaculos, în urma unei lovituri de picior la cap. Adversarul său, Cosmin Lingurar, nu a mai putut continua, astfel că Anton a cucerit medalia de aur, dar şi un debut victorios la profesionişti.

David Anton a concurat în limitele categoriei 90 kg, iar pentru această competiţie s-a pregătit sub comanda antrenorilor Alexandru Bîgi, Laurenţiu Lăpuşte şi Virgil Meleg, în ideea de a fi cât mai pregătit din toate punctele de vedere pentru acest debut.


“David Anton a avut o absenţă de doi ani din ringul de kickbox, dar a continuat pregătirea. A revenit în ring într-un superfight, reuşind un KO spectaculos în primele secunde. A fost KO-ul serii. Este un băiat foarte muncitor, dedicat  şi de mare perspectivă. În toamnă am şi primit o ofertă de a lupta la Supreme Night Fight la Cluj-Napoca, pe care o vom accepta”.

Alexandru Bîgi, antrenorul lui David Anton


Alte trei medalii de aur

La competiţie de la Satu Mare, alţi trei sportivi care se pregătesc la Kickboxing & MMA Jibou au reuşit să obţină medalia de aur la prima lor competiţie oficială.

Astfel, zălăuanul Paul Bădăcean (80 kg) şi-a făcut KO adversarul din Târgu Mureş, în prim repriză. La categoria 75 kg, Bogdan Lupuţan a reuşit şi el să obţină medalia de aur, spre satisfacţia antrenorului Alexandru Bîgi.

Cel mai spectaculos meci la catgoria 55 kg a avut loc între jibouanul Ion Dorel şi adversarul său de la CS Scorpions Iaşi, sala celebrului Cătălin Moroşanu.

Jibouanul se afla la prima experienţă, astfel că pleca cu a doua şansă, dar a luptat senzaţional, reuşind o victorie superbă, astfel că toată pregătirea dinaintea competiţiei a dat roade.

Efortul a fost mare, mai ales că Ion Dorel a fost nevoit să se pregătească şi pentru examenul de capacitate.

La gala de la Satu Mare au mai luptat Ciprian Petran (85 kg), Antonio Păcurar (70 kg), Muth Denis (65 kg), toţi trei pierzând în urma deciziei arbitrilor, în timp ce George Tirizică (80 kg) a pierdut în urma unei runde suplimentare.

Cine este Alexandru Bîgi

Alexandru Bîgi este originar din Jibou, fiind un fost luptător de kickboxing. Din dorinţa de a face ceva pentru oraşul său, în ianuarie 2020 şi-a deschis o sală de antrenamente în zona Stadionului “Rapid” din Jibou.

Totodată, din anul 2007, Alexandru Bîgi activează în Jandarmerie. În perioada 2010 – 2015 a făcut parte din trupele speciale din cadrul IJJ Cluj, iar din 2015 face parte din Grupa de Intervenţie Jibou, din cadrul Jandarmeriei Sălaj. Deocamdată, toate cheltuielile cu sala şi taxele competiţionale le suportă din buzunarul propriu.

“M-am retras din gale din cauza unei accidentări, dar nu pot să renunţ la sportul acesta. Competiţia de la Satu Mare a fost un prim test pentru noi, o primă gală. Pe viitor ne vom pregăti şi mai bine şi vom avea rezultate şi mai bune”, ne-a spus Alexandru Bîgi.

You may also like

Leave a Comment