FOTO + VIDEO. Braconaj piscicol pe râul Someş şi pe lacul Vârșolț

by Călin ONICAŞ
0 comment 59 views
A+A-
Reset

Împreună cu reprezentanții A.J.V.P.S. Sălaj, jandarmii sălăjeni au avut în weekend o acțiune de prevenire și combatere a faptelor antisociale la regimul piscicol, ocazie cu care au fost aplicate 18 amenzi

Mai ales în această perioadă de prohibiție, reprezentanții A.J.V.P.S. Sălaj şi Jandarmeria au întreprins mai multe acţiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale la regimul piscicol.

Din păcate, faptele sancționate nu au lipsit. Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, jandarmii sălăjeni împreună cu reprezentanții A.J.V.P.S. Sălaj au desfășurat mai multe controale pe cursul râului Someș, dar şi pe lacul de acumulare de la Vârşolţ.

Conform celor anunţate de Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul de la IJJ Sălaj, au fost aplicate un număr de 18 sancțiuni contravenționale, în baza O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, în cuantum total de 5.100 de lei.

“Duminică, AJVPS Sălaj – Clubul Pescarilor împreună cu Jandarmeria Sălaj, au întreprins o amplă acțiune de control și combatere a braconajului piscicol. Din păcate, atât pe Someș cât și pe Vârsolț, s-au găsit nereguli. Indivizi care nu au nici o legătură cu peștii și pescuitul, care nu au respect față de nimeni și nimic, pescuiau – BRACONAU liniștiți… ca în plin sezon!? S-au aplicat multe amenzi…, iar peștele a fost eliberat în mediu natural. Rămâne, însă, rămâne gustul amar al braconajului și al lipsei bunului simț la uni dintre semeni!!! Mulțumesc jandarmilor și paznicilor noștri pentru implicare în aceste acțiuni!”, a menţionat Veronica Ispas – vicepreşedinte al AJVPS Sălaj.

Vă reamintim faptul că că prohibiția generală a pescuitului durează până în data de 7 iunie, inclusiv.

 

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 12 mai.

Foto şi video: Veronica Ispas

You may also like

Leave a Comment