Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Valcău de Jos – prima comună din Sălaj care trece la energie verde!

Primăria comunei Valcău de Jos a atras fonduri europene în valoare de peste 3 milioane de lei şi a implementat un sistem de energie din surse regenerabile pentru consumul propriu. Altfel spus, toate instituţiile publice, dar şi iluminatul public, vor beneficia de energie verde produsă de către parcul fotovoltaic amenajat în sătucul Ratovei

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 109 views
A+A-
Reset

“La finalul acestei luni, parcul se va pune în funcţiune pentru că avem inclusiv avizul de racordare şi contractul cu Electrica. Să devii independent energetic este un lux în zilele noastre. În judeţul Sălaj, cred că suntem singura comună cu acest proiect finalizat”, spune primarul Ioan Roşan

Administraţia locală din Valcău de Jos este una dintre cele mai vigilente din judeţ, fiind atentă la orice sesiune de finanţare deschisă. Conform celor spuse de primarul Ioan Roşan, autorităţile au accesat cam tot ce se putea accesa fie că vorbim de fonduri europene sau guvernamentale, fiind de multe ori un exemplu pentru celelalte administraţii din Sălaj şi nu numai.

De altfel, comuna Valcău de Jos este prima comună din judeţul Sălaj care a reuşit să implementeze un parc fotovoltaic! Multe comune au dorit, însă, Ioan Roşan şi echipa din Primăria Valcău de Jos au trecut deja la fapte.

Administraţia locală de la Valcău de Jos n-a aşteptat finanţare de la Ministerul Energie, cum se întâmplă cu alte UAT-uri, ci a accesat fonduri europene, pe POIM pentru realizarea acestei investiţii.

O nouă investiţie din fonduri europene la Valcău de Jos

Proiectul “Asigurarea energiei din surse regenerabile pentru consumul propriu al Comunei Valcău de Jos” a primit undă verde şi a fost implementat cu succes prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Valoarea investiţiei se ridică la suma de aproximativ 3,3 milioane de lei din fonduri europene, Primăria având o contribuţie proprie.

Parcul fotovoltaic este amplasat în localitatea Ratovei. Obiectivul general al proiectului este reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi creşterea independenţei energetice la nivelul UAT-ului comunei Valcău de Jos.

Pentru clădirile publicle au fost montate panouri fotovoltaice pe acoperişul clădirilor, iar parcul fotovoltaic va produce energie verde pentru reţeaua de iluminat public.

Primarul Ioan Roşan: “Să devii independent energetic este un lux în zilele noastre

“A apărut o oportunitate pe POIM pentru înfiinţarea unui parc fotovoltaic pentru asigurarea energiei electrice necesare funcţionării iluminatului public. La finalul acestei luni, parcul se va pune în funcţiune pentru că avem inclusiv avizul de racordare şi contractul cu Electrica. Să devii independent energetic este un lux în zilele noastre. În judeţul Sălaj, cred că suntem singura comună”.

Ioan Roşan – primarul comunei Valcău de Jos

 

You may also like

Leave a Comment