Foto – Unirea Principatelor Române, marcată la Zalău prin spectacolul “Hai să dăm mână cu mână”

by Mihai POP
0 comment 326 views
A+A-
Reset

Împlinirea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române înfăptuită în 1859 sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza a fost sărbătorită pe 24 ianuarie și la Zalău, printr-o serie de manifestări omagiale. La manifestări au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Primăriei Municipiului Zalău, dar şi reprezentanţi ai unor formaţiuni politice sau instituţii publice


Miercuri, 24 Ianuarie, în fața Prefecturii Sălaj s-au desfășurat o serie de manifestări la care au fost așteptați să participe reprezentați ai Primăriei Municipiului Zalău, Consiliul Județean Sălaj, Instituția Prefectului Sălaj, dar şi reprezentanţi ai unor formaţiuni politice sau instituţii publice.

Prefectura Sălajului a fost reprezentată la eveniment de prefectul Dari Toma, dar şi de subprefecţii Florin Florian şi Adriana Sabou.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De la Consiliul Judeţean Sălaj, au fost prezenţi la eveniment preşedintele Dinu Iancu-Sălăjanuvicepreşedinții Claudiu Bîrsan și Szilágyi Róbert-István.

Conducerea Primăriei Municipiului Zalău – reprezentată de viceprimarii Teodor Bălăjel și Nicolae Fazakas și de administratorul public, Călin Forț, – a fost prezentă miercuri la manifestările desfășurate cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Ceremonialul a debutat cu depuneri de jerbe și o slujbă religioasă la bustul lui Simion Bărnuțiu, iar mai apoi istoricul Marin Pop a vorbit despre semnificaţia evenimentului istoric de la 24 ianuarie 1859.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea plutoanelor de soldaţi şi o Horă a Unirii pe platoul central, acompaniamentul musical fiind asigurat de Fanfara Promenada Zalău.

În semn de omagiu și recunoștință față de făuritorii actului de la 24 ianuarie 1859, președintele Dinu Iancu-Sălăjanu, vicepreședinții Cristian-Claudiu Bîrsan și Szilágyi Róbert-István, și reprezentanți ai consilierilor județeni au depus o coroană de flori la bustul marelui cărturar sălăjean Simion Bărnuțiu.

You may also like

Leave a Comment