Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Unirea Mirşid, din nou campioana Sălajului!

by Ionuţ COSTINAŞ
1 comment 35 views
A+A-
Reset

Pentru al doilea an la rând şi pentru al treilea în istoria clubului, gruparea condusă de Călin Bereschi reuşeşte să câştige Liga a IV-a Sălaj. Unirea şi-a asigurat medaliile de aur în ultima etapă, când a obţinut o victorie la scor cu Olimpic Bocşa, într-un joc ce a avut loc pe Stadionul Municipal din Zalău


Înfiinţată în 2012, Unirea Mirşid a avut un salt impresionant în fotbalul sălăjean şi după doar un an în Liga a V-a a şi promovat la pas în Liga a IV-a, în anul 2013. În acest eşalon, gruparea condusă de Călin Bereschi a devenit o echipă de temut, care a câştigat pentru prima dată campionatul în sezonul 2015 – 2016. În stagiunea 2017 – 2018, Unirea a repetat performanţa, iar duminică şi-a trecut în palmares al treilea titlu din istorie.

Olimpic Bocşa, gazdă pe Stadionul Municipal din Zalău

Cum Unirea Mirşid a fost învinsă în penultima etapă de Dumbrava Gîlgău, desemnarea câştigătoarei din Liga a IV-a s-a amânat pentru ultima etapă. Tot Unirea era 99% campioană, dar pentru a nu depinde de rezultatul dintre Dumbrava Gîlgău şi Silvania Cehu Silvaniei, formaţia condusă de Călin Bereschi avea nevoie măcar de o remiză cu Olimpic Bocşa.

Acest joc trebuia să se dispute pe terenul din Bocşa, însă suprafaţa de joc era impracticabilă din cauza ploilor, astfel că locaţia a fost schimbată cu o zi înainte şi partida s-a desfăşurat pe Stadionul Municipal din Zalău.

Unirea Mirşid a defilat şi a câştigat la scor

În jocul din ultima etapă, Unirea Mirşid şi-a schimbat atitudinea faţă de paritda cu Dumbrava Gîlgău şi a vrut să rezolve rapid soarta învingătoarei. A şi reuşit acest lucru încă din prima jumătate de oră, însă ce-i drept a avut în faţă şi un adversar modest.

Chiar dacă Olimpic i-a avut în garnitura de start pe experimentaţii  Cosmin Sabou şi Cosmin Cozma, gruparea condusă de Ioan Barou a rezistat doar 17 minute fără gol. Iustin Ardelean a deschis scorul cu o lovitură de cap, după o centrare a lui Alex Turcu, iar din minutul 25, elevii lui Lică Jula aveau 0 – 2 după reuşita lui Cătălin Odenie, tot dintr-o pasă a lui Alex Turcu.

Patru minute mai târziu, rolurile s-au inversat, iar Cătălin Odenie l-a servit foarte bine pe Alex Turcu, care a marcat pentru 0 – 3. Unirea şi-a continuat recitalul şi până la pauză a mai marcat de două ori, în timp ce Olimpic a ajuns cu dificultate în careul lui Claudiu Băican.

Titlul era deja adjudecat, dar şi în repriza secundă, gruparea condusă de Călin Bereschi  nu a oprit motoarele şi la doar un minut după reluare, Ciprian Pavel a făcut 0 – 6, după ce a primit o pasă de la Bogdan Ciaca.

Olimpic a reuşit să “spargă gheaţa” pe Stadionul Municipal prin Cosmin Sabou, cel care a transformat o lovitură de la 11 m. Gruparea condusă de Ioan Barou a mai marcat prin Sergiu Păcurar, cu un şut la colţul lung, dar de cealaltă parte, Unirea Mirşid nu s-a oprit.

Golgheterul Ciprian Pavel a reuşit o “scăriţă” peste portarul advers, iar tabela a fost închisă în minutul 84 de Alex Turcu, cel care în acest joc a reuşit o triplă, la fel ca şi Ciprian Pavel.

Preşedintele Daniel Sabou şi vicepreşedintele Marius Cozma au premiat campioana

Imediat după terminarea jocului a urmat şi festivitatea de premiere care a fost oficiată de preşedintele AJF Sălaj – Daniel Sabou, dar şi de vicepreşedintele Marius Cozma, cel care în trecut a fost antrenor la Unirea Mirşid. Rând pe rând, jucătorii, cât şi membrii din staff-ul tehnic şi administrativ au primit medaliile, tricourile de campioni, iar mai apoi şi trofeul, care a fost înmânat  prima dată “căpitanului” Ionuţ Blaga.

A urmat poza de grup, dar bucuria celor de la Unirea Mirşid a fost moderată, deoarece urmează barajul de promovare cu Viitorul Ulmeni, pe care campioana Sălajului speră să îl câştige. Până atunci, formaţia antrenată de Vasile Jula are ocazia să câştige şi al doilea trofeu judeţean.

Duminică, de la ora 17.00, tot pe Stadionul Municipal are loc finala fazei judeţene cu CS Ileanda, în care Unirea este favorită certă.


Olimpic Bocşa – Unirea Mirşid 2 – 8 (0 – 5)

Au marcat: Cosmin Sabou (‘56) şi Sergiu Păcurar (‘77), respectiv Iustin Ardelean (‘17), Cătălin Odenie (‘25), Alex Turcu (‘29, 34 şi 84) şi Ciprian Pavel (‘30, 46 şi 69)

Olimpic: Ioan Barou – Cosmin Cozma, Radu Puşcaş, Cosmin Pop (‘67 Cristian Şamşodan), Răzvan Gorgan (‘75 Gabriel Cighi), Uszkai Bela, Robert Niculăuţ (‘85 Claudiu Mărcuş), Cosmin Sabou (cpt.), Sergiu Păcurar, Sergiu Oros (‘56 Erdei Krisztian) şi Dacian Iacob (‘46 Bogdan Şaitoş). Rezervă: Adrian Bob. Delegat: Ioan Mărcuş

Unirea: Claudiu Băican – Sergiu Bercean, Dan Mureşan, Ionuţ Blaga (cpt.), Ciprian Bărnuţiu, Alex Turcu, Bogdan Ciaca (‘53 Radu Blaga), Iustin Ardelean (‘46 Sebastian Duma), Alexandru Puşcaş (‘63 Mihai Gaidoş), Cătălin Odenie (‘46 Vlad Tohat) şi Ciprian Pavel (‘73 Paul Pintea). Rezerve: Sergiu Dalnoki – Mihai Bode. Antrenor: Vasile Jula. Delegat: Flore Pop

Au arbitrat: la centru: Răzvan Lădar (Şimleu Silvaniei), asistenţi: Antonio Hădade (Zalău) şi Lavinia Cucuian (Păuşa)

Observator AJF: Florin Morar (Zalău)

Jucătorul meciului: CIPRIAN PAVEL


 

You may also like

1 comment

Isus 5 iunie 2019 - 15:24

Ma poate explica cineva daca mai exista o echipa al Zalaului? Sau ce-i cu acest Mirsid care se joaca tot timpul pe stadionul din Zalau, inclusiv juniorii? Ei nu au stadion, sau ei sunt urmasii echipelor din Zalau, ar fi primit drepturile de la primarie, sau ce se intampla?

Reply

Leave a Comment