Responsive Menu
Add more content here...


Foto – Ultimul clopoțel pentru elevii claselor a XII-a la Colegiul Național ”Silvania” Zalău

Promoția 2024 a Colegiului Național "Silvania" Zalău a trăit, săptămâna aceasta, emoțiile unice pe care doar ultimul clopoțel le poate crea. După patru ani în care le-am urmărit și sprijinit evoluția, bucurându-ne de fiecare succes al lor, a venit și timpul festivității de absolvire, momentul pe care l-am așteptat cu nerăbdare, dar și știind câtă nostalgie ne va aduce tuturor

by Mihai POP
0 comment 3.8K views
A+A-
Reset

Zilele acestea au loc festivitățile de absolvire în liceele și colegiile din țară. Elevii claselor a XII-a de la Colegiul Național ”Silvania” din Zalău s-au bucurat, joi, de acest moment special.

Ne amintim că, anul trecut, profesorii înălțau baloane în curtea colegiului, în timp ce elevii absolvenți se aflau dincolo de gardurile școlii. Alături de elevi au fost în aceste momente speciale părinții, profesorii și prietenii.

Ca de fiecare dată, președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, s-a aflat în mijlocul absolvenților, al profesorilor și al părinților, împărtășind emoția și bucuria momentului.

“În primul rând, doresc să adresez felicitări și mulțumiri părinților, pentru sacrificiile făcute, pentru sprijinul necondiționat oferit acestor tineri minunați. Îi felicit, de asemenea, pe profesorii care, cu dăruire și pasiune constantă, oferă cunoștințe elevilor și îi pregătesc pentru viață. Nu în ultimul rând, felicitări vouă, dragi absolvenți! Ați parcurs cu succes o etapă importantă din viața voastră și urmează să pășiți pe un drum nou, presărat cu provocări și oportunități. Vă îndemn să vă doriți necontenit să urcați cât mai sus, ca să puteți privi cât mai departe. Să aveți încredere în forțele proprii și să nu tăiați rădăcinile ce vă leagă de locurile în care v-ați născut. Mult succes la examenele care vă așteaptă!”, a transmis, în cuvântul său, Dinu Iancu-Sălăjanu.

The End is a New Beginning

O temă recurentă la sfârșitul acesta de an școlar (da, mai nou și finalurile acestea au o temă!) a fost cea cinematografică. Nu e greu de imaginat încheierea ciclului liceal ca un film cu 4 sezoane, cel mai complex film pe care și-l poate imagina cineva.

A fost o producție CNS, imposibil de încadrat într-un gen anume, pentru că a avut de toate: intrigă, suspans (mai ții minte încheierea mediilor la o materie la care ai scârțâit?), drame (un 7 pe final de semestru care îți strica media sau fata cu care ai fost și te-a părăsit), momente de extaz (un premiu obținut la o olimpiadă, activitatea aceea în care ai excelat și te-ai făcut cunoscut în tot liceul), accente de comedie (micile ștrengării pentru care ai rămas nepedepsit și de care râzi ”în gând” când ți le amintești), science fiction (ireal cum de fiecare dată când chiuleai te întâlneai cu dirigu’/diriga) etc.

Ai zice că tema e viața de licean, film cu 4 sezoane, dar, de fapt, a fost mult mai mult de atât: a fost viață pură, poate prima dată când ai trăit-o atât de intens în timpul tău de 18 ani petrecut pe acest pământ.

Și îți dai seama cât de fascinantă a fost doar acum, când se toarnă ”the grand finale”. Bine regizat de THE DIRECTOR, Florin Morar, împreună cu echipa de producție care te-a mai stresat uneori (de fapt, de prea multe ori ), realizarea cinematografică a permis destule improvizații ale actorilor, cei care au dat viață filmului. Jocul actoricesc s-a îmbunătățit vizibil de-a lungul celor 4 sezoane. Cine își amintește replicile stângace și mișcarea scenică uneori imposibil de explicat, robotică, din sezonul 1 (clasa a IX-a)? La final, toți actorii s-au dezvoltat din toate punctele de vedere, alte replici, altă mimică, chiar alt fizic, experiența celor 4 sezoane fiind evidentă.

Promoția noastră din anul 2024, niște ”actori grăbiți” acum, pregătiți să înfrunte viața, spun adio dragilor platouri de filmare încărcate de amintiri ale CNS-ului, gata să fie distribuiți în alte și alte filme, de diferite genuri. Ce e sigur e că nu vor uita niciodată acest prim film, acum, când toată echipa – actori, regizori, echipă de producție – se îmbrățișează îndelung la acest final de drum care – nu e doar un clișeu – e un nou început. Noi, echipa de producție, vă reamintim că vă iubim, avem încredere în voi și în viitorul vostru și vă vom susține întotdeauna necondiționat”, transmit reprezentanții CNS Zalău.

You may also like

Leave a Comment