Responsive Menu
Add more content here...


Foto – Transportul metropolitan, în atenția administrației locale

by Mihai POP
0 comment 104 views
A+A-
Reset

La sediul Primăriei Municipiului Zalău, a avut loc o întâlnire cu președintele Autorității pentru Reformă Feroviară din cadrul Ministerului Transporturilor, Ștefan Roșeanu, privind transportul Metropolitan


Vineri, 10 noiembrie, în sala de ședințe a Primăriei Municipiului Zalău, primarul Ionel Ciunt, împreună cu subprefectul județului Sălaj, Florin Florian, viceprimarii Teodor Bălăjel și Nicolae Fazakas și administratorul public Călin Cristian Forț au avut o întâlnire cu președintele Autorității pentru Reformă Feroviară din cadrul Ministerului Transporturilor, Ștefan Roșeanu.

La întâlnire au participat și primarii comunelor Treznea și Hereclean, direcorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară, “Zona Metropolitană Zalău”, directorii Societății Transurbis și administratorul firmei SC Rossada Inovative Solutions, societate cu care Asociația Metropolitană de Transport are încheiat contract de consultanță în vederea întocmirii documentației necesare atribuirii directe a contractului către SC Transurbis SA.

Principala temă dezbătută a vizat transportul metropolitan, iar Municipiul Zalău face parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană Zalău”, prin intermediul căreia a fost obținută finanțare în vederea realizării Variantei de ocolire, etapa 2. De asemenea, în localitățile limitrofe municipiului, parte din Asociație, se fac demersuri în vederea extinderii transportului public de persoane.

Totodată, cu ocazia vizitei în Zalău, președintele Autorității pentru Reformă Feroviară, Ștefan Roșeanu, a prezentat demersurile făcute în cadrul Ministerului Transporturilor în vederea dezvoltării transportului feroviar și modificările legislative pentru ca UAT-urile să poată implementa astfel de proiecte. Trenurile metropolitane sunt investiții care contribuie semnificativ la dezvoltarea infrastructurii feroviare și o alternativă a transportului urban, în acest context, domnul președinte Roșanu a exemplificat modul de implementare a unui proiect tip Tren Metropolitan, în vederea identificării nevoii și oportunități de implementare a unui astfel de proiect și în Zalău.

Dezvoltarea sistemului de transport în municipiu este o prioritate a administrației locale, motiv pentru care datele prezentate în cadrul întâlnirii de astăzi vor fi atent analizate și menținută legătura cu reprezentanții din cadul ministerului transporturilor pe această temă.

You may also like

Leave a Comment