Responsive Menu
Add more content here...


FOTO – Traficanții de țigări de contrabandă, cu mascații la ușă!

by Mircea ARDELEAN
0 comment 33 views
A+A-
Reset

Nu mai puțin de 15 percheziții domiciliare s-au desfășurat de procurori și polițiști miercuri pe raza județelor Sălaj, Maramureș și Satu Mare cu scopul destructurării unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă

La data de 31 martie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Maramureș au efectuat un număr de 15 percheziții domiciliare, pe raza județelor Maramureș, Satu Mare și Sălaj, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Conform unor surse, mascații au băut la ușa unor locuințe și chiar a unor instituții din Jibou și Someș Odorhei.

Țigări și bunuri ridicate, în valoare de 300.000 de lei

În cauză s-a reținut faptul că grupul infracțional organizat format din nouă persoane ar fi comercializat țigarete provenite din contrabandă.

Pe parcursul cercetărilor, au fost ridicate 285.400 de țigarete de proveniență extracomunitară, de diferite mărci, în valoare de peste 153.000 de lei, mai multe bunuri, precum și suma de 34.900 de lei.

În urma perchezițiilor, au mai fost ridicate alte 7.963 de pachete de țigarete, în valoare de 95.556 de lei și două telefoane mobile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (S.C.C.O.) Sălaj, S.C.C.O. Satu Mare, al criminaliștilor din cadrul I.P.J. Maramureș, precum și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Maramureș. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Procurorii au ținut să facă precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

You may also like

Leave a Comment