FOTO. Târg de Crăciun caritabil organizat de copii cu suflete uriașe – la Jibou. Banii obținuți vor fi donați fetiței ANAISA

by Mihai POP
0 comment 46 views
A+A-
Reset

Copiii de la mai multe școli din județ, ajutați de profesori și părinți, au creat obiecte handmade, inspirați de sărbătoarea Crăciunului. Banii strânși din vânzarea obiectelor vor fi donați fetiței Anaisa din Bobota


Din suflet pentru un zâmbet de copil – Sărbătorile de iarnă, cu tot ce implică ele, luminițe, colinde, brad împodobit, bucate tradiționale, reprezintă cea mai frumoasă perioadă a anului, una plină de culoare și bucurie pentru copiii care asteaptă venirea lui Moş Crăciun.

Târgul de Crăciun ,,Atelierul faptelor bune” de lângă Primăria Orașului Jibou și-a deschis porțile, iar elevii instituțiilor școlare din județ au pregătit multe decorațiuni.

Astfel, elevii vând la standurile de pe platoul din Jibou ornamente și podoabe pentru pomul de Crăciun, felicitări, aranjamente pentru masa de Crăciun, brățări etc.

Aceștia au muncit zile întregi ca să realizeze manual ornamentele pentru sărbători. Spun că nu au simţit oboseala la gândul că prin munca lor vor ajuta o fetiţă bolnavă.

Banii strânși din vânzarea obiectelor respective vor fi folosiți în scop umanitar, pentru ajutorul Anaisei Gabriela, din localitatea Bobota făcându-i în acest fel o mică bucurie, cu ocazia sărbătorilor creștine de iarnă.

Anaisa Gabriela a fost diagnosticată în urmă cu câteva luni cu o tumoare la coloană – osteoblastom vertebral. Din luna mai familia a început drumul greu și anevoios al chimioterapiei.

Undeva, prin luna iulie, Anaisa a renăscut cu ajutorul medicilor din Ungaria, unde a avut loc intervenția chirurgicală. A fost o operație nu foarte ușoară, deoarece a durat 5 ore, pentru a extirpa în totalitate acea tumoare. Intervenţia s-a desfăşurat cu bine, iar medicii din ţara vecină au venit cu vești bune.

Rezultatul de la oncologie este ,,histiocitoză cu celule Largenstain” , o tumoare benignă dar care poate evolua în malignă dacă nu este tratată. De aceea Anaisa va face tratament oncologic pentru a elimina orice celulă al tumorii existentă în corp.

You may also like

Leave a Comment