Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Szabo Robert, campion absolut la Rally Sprint

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 28 views
A+A-
Reset

Pilotul sălăjean a făcut un sezon excelent în care nu a “derapat”, astfel că la finalul Campionatului Internaţional ACR de Rally Sprint s-a încununat campion absolut. Este pentru a doua oară în carieră când izbuteşte această performanţă, după cea din 2016


Campionatul de Rally Sprint a fost dominat ani la rând de piloţii din Baia Mare. Însă, de câţiva ani, în acest campionat şi-a făcut un nume şi sălăjeanul Szabo Robert.

La volanul unui Subaru Impreza, în anul 2016, pilotul nostru avea să devină campion absolut, spre surprinderea multora. Acel succes i-a accelerat dorinţa lui Robert de a reuşi din nou o asemenea ispravă. Ei bine, trei ani mai târziu, a reuşit. Şi nu cu o maşină sută la sută de concurs, ci cu una de oraş, bineînţeles cu mici ajustări.

La finele săptămânii trecute a avut loc ultima etapă din Campionatul Internaţional ACR de Rally Sprint, iar  Szabo Robert a ocupat doar locul 5 la OPEN. Însă, această clasare mai slabă nu a afectat situaţia din clasament.  După trei victorii de etapă, un loc trei şi un loc cinci, Szabo Robert a devenit campion absolut.

“Adevărul este că nu am pregătit bine maşina pentru ultima etapă pentru că nu aveam neaparat nevoie să câştig etapa pentru a deveni campion absolut, iar acest aspect era să mă coste. Niciodată nu este bine să laşi garda jos. Dar, până la urmă, bine că a ieşit cu bine. Data viitoare nu o să mai fac greşeala asta”, ne-a spus Szabo Robert.

Şi de această dată, pilotul sălăjean a participat la concurs cu maşina de oraş şi are de gând ca până la startul Campionatului de anul viitor să fie gata şi maşina de concurs, deşi anul acest a demonstrat că abilităţile lui şi îndemânarea de la volan sunt suficiente pentru a deveni campion absolut cu o maşină de oraş.

“Nu este gata maşina de concurs. Dar, acum că s-au terminat competiţiile, o să mă ocup de ea. Deja am pregătit totul şi în fiecare zi lucrez două-trei ore la ea. Anul viitor se anunţă o competiţie mai acerbă şi va trebui să pun la punct maşina de concurs”, spune pilotul.

Este pentru a doua oară în carieră când Szabo Robert devine campion absolut la Rally Sprint, după ce a reuşit această performanţă şi în anul 2016. Spre deosebire de triumful din acel an, sălăjeanul consideră că în acest an a luat mult mai în serios competiţia.

“Sunt foarte mulţumit că am devenit campion absolut. Am muncit foarte mult pentru asta. Puţinul timp liber pe care îl am la dispoziţie l-am sacrificat pentru a putea participa la aceste concursuri şi sunt foarte bucuros că eforturile mele au dat roade. E un sentiment foarte plăcut să fii pe locul 1 la final. În 2016 am avut puţin noroc şi am câştigat la limită, dar în acest an am pus mai multă energie şi am luat totul mult mai în serios. A fost o organizare foarte bună în acest an. Organizatorii au depus o muncă foarte bună să mulţumească atât concurenţii, dar să respecte şi regulamentul”, a spus Szabo Robert, pentru Sportul Sălăjean.

Această performanţă este cu atât mai notabilă, dacă luăm în considerare faptul că pilotul sălăjean s-a aflat la volanul unei maşini de oraş. “Maşina cu care mă plimb zilnic s-a prezentat bine în competiţie şi a fost o surpriză foarte plăcută. A rezistat până la sfârşit şi nu m-a lăsat niciodată”, ne-a mai spus pilotul.

Chiar dacă a reuşit această performanţă, Szabo Robert încă nu are sponsori şi toate costurile participării în Campionatul Internaţional de Rally Sprint le suportă din bugetul propriu. Însă, având în vedere că în fiecare an reprezintă cu succes judeţul nostru în competiţii de raliu sau VTM şi că a pus Zalăul pe harta automobilismului din România, poate cineva se gândeşte să-l susţină şi să-l sprijine financiar.

“Voi căuta sprijin, poate chiar şi la Primărie, deoarece de patru ani am pus numele Zalăului pe harta automobilistică şi sper, dacă se poate, să am un pic de sprijin şi din partea lor”, a încheiat Szabo Robert.

You may also like

Leave a Comment