Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Szabo Robert a revenit pe circuit

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 29 views
A+A-
Reset

La finele săptămânii trecute a debutat Campionatul Internaţional ACR de Rally Sprint cu o primă etapă desfăşurată în poligonul din Satu Mare. Această locaţie nu este una tocmai pe placul pilotului sălăjean şi nici de această dată nu a reuşit să se impună, fiind nevoit să se mulţumească cu locul 2, etapa fiind câştigată de un sătmărean


Sportul revine în prim-plan după mai bine de patru luni de pauză. Deşi încă sunt restricţii în vigoare, cei de la ACR Satu Mare şi-au luat angajamentul să respecte toate măsurile pentru ca prima etapă din Campionatul Internaţional de Rally Sprint să poată avea loc la finele săptămânii trecute.

Zis şi făcut. ACR Satu Mare s-a organizat exemplar şi astfel, peste 30 de piloţi din mai multe judeţe ale ţării au răspuns prezent la prima etapă a campionatului şi şi-au turat motoarele pentru a ajunge în vârful clasamentului. Locul de desfăşurare ale primei etape a fost ca de obicei poligonul din Satu Mare, iar printre piloţii care s-au aflat la start a fost şi sălăjeanul Szabo Robert, nimeni altul decât campionul en-titre.

Poligonul de la Satu Mare nu este unul favorabil pentru Szabo Robert  care nu a prea câştigat această etapă.

Însă, pilotul sălăjean a plecat cu gânduri mari în judeţul vecin şi cu mare poftă de raliu, mai ales după atâta pauză şi în special datorită faptului că a putut participa din nou la o etapă oficială cu maşina de concurs.

Din păcate pentru Szabo Robert, “istoria” s-a repetat şi nu a reuşit să se impună nici de această dată în poligonul din Satu Mare.

Tot răul spre bine, deoarece nici anul trecut nu s-a clasat pe primul loc în prima etapă şi cu toate acestea a reuşit în final să devină campion absolut la Rally Sprint.

Etapa a fost câştigată de Florin Steczka cu timpul 02:48.67, un pilot din Satu Mare, fiind urmat la categoria OPEN de… Szabo Robert, la aproape două secunde, cel care a concurat cu ambele maşini Subaru Impreza.

“După atâta pauză, cred că am ruginit. Am participat cu ambele maşini, atât cea de concurs, cât şi cea de oraş. Pista a fost foarte scurtă şi pe o asemenea pistă, maşinile puternice nu pot arăta prea multe pentru că au nevoie de mai mult timp pentru ca turbo să încarce, iar când încarcă, trebuie să reduci viteza”.

Szabo Robert

Etapă specială

Prima etapă a Campionatului s-a desfăşurat într-un mod mai… special, dacă putem spune aşa, iar spectatorii nu au avut voie să participe  sau să-şi susţină favoriţi, având în vedere regulile în vigoare.

În acest sens, doar trei membri ai echipei au putut să-şi susţină pilotul şi aceştia respectând regulile de distanţare socială. Din echipa sălăjeanului Szabo Robert a făcut parte doar… Szabo Robert.

“În echipa mea au fost puţini, doar eu. Organizatorii au respectat regulile în vigoare şi astfel noi suntem liniştiţi că totul a decurs bine. Pentru această etapă nu au fost permişi piloţi din străinătate, însă, poate vor veni la Transilvania Motor Ring”, spune campionul en-titre de la Rally Sprint.

Sursa foto: WST Photography

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 17 iunie.

You may also like

Leave a Comment