Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Szabo Robert a “închiriat” locul 1 la Rally Sprint!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 26 views
A+A-
Reset

Pilotul sălăjean a făcut o nouă etapă magică, reuşind să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului şi în etapa a III-a. Chiar dacă etapa s-a desfăşurat pe un traseu nou, la Arad, Szabo Robert a fost la înălţime şi a reuşit să câştige a treia etapă consecutivă din campionatul de Rally Sprint


Nu mai este niciun secret faptul că Szabo Robert este cel mai bun pilot al judeţului Sălaj la ora actuală. Pilotul face senzaţie în Campionatul de Rally Sprint, reuşind să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în primele trei etape.

Prima etapă a fost câştigată de pilotul sălăjean în poligonul din Satu Mare, pentru ca în etapa a II-a, Szabo Robert să triumfe pe un traseu amenajat pe bulevardul Transilvaniei din Satu Mare.

Etapa a III-a a reprezentat o premieră pentru Campionatul ACR de Rally Sprint. De ce spunem asta? Ei bine,  etapa s-a desfăşurat la Arad, pe circuitul Vik Power. A fost o noutate şi pentru Szabo Robert, dar pilotul nu s-a lăsat intimidat şi a apăsat pedala de acceleraţie la maxim, pentru o propulsare pe prima poziţie şi de această dată.

La această etapă au participat piloţi din Timiş, Bihor, Satu Mare, Maramureş şi bineînţeles, Sălaj, judeţul nostru fiind reprezentat doar de Szabo Robert. Pilotul nostru a avut o competiţie acerbă în această etapă, fiind nu mai puţin de 7 piloţi la categoria avansaţi. Dar, la final, tot sălăjeanul a fost pe primul loc.

Timişoreanul Sergiu Boncalo (Honda Civic EG) şi sătmăreanul Vajda Zsolt (Suzuki Swift), sperau să îi pună probleme la OPEN, dar şi de această dată, Szabo Robert, la volanul unui Subaru Impreza,  a avut cel mai bun timp din concurs.

Pilotul sălăjean s-a impus la OPEN, după ce a terminat curs în 1.49,26 de minute, pe locul 2 fiind Sergiu Boncalo, 1.49,75, podiumul fiind completat de Vajda Zsolt, 1.49,97.

Mai sunt de disputat doar două etape din Campionatul de Rally Sprint, însă, deocamdată nu se cunoaşte data şi locaţia unde urmează să se desfăşoare. Cert este faptul că după ce a câştigat primele 3 etape de campionat, Szabo Robert are şanse mari să devină campion absolut la Rally Sprint şi în acest an.

“A fost un concurs greu, pentru că m-am duelat cu piloţii din Arad şi Timişoara, piloţi care cunosc foarte bine acea pistă. Eu nici măcar nu am văzut pista până acum. Este o pistă alunecoasă, dar Subaru a fost la înălţime. Au fost mulţi la categoria mea şi la Open au fost doi piloţi care s-au apropiat foarte mult de mine, însă mă bucur că am câştigat şi această etapă. Ce mi-a plăcut mult este faptul că tot timpul, doi piloţi, mergeam în tandem, la distanţă de 30 de secunde, astfel că era ca şi cum ne-am fi urmărit unul pe celălalt. Ţin să remarc şi organizarea foarte bună. În concluzie, a fost ceva nou pentru mine, nu am experimentat aşa ceva, dar mi-a plăcut”.

Szabo Robert

Sursa foto: Ovidiu Cavasdan şi WST Photography

You may also like

Leave a Comment